Vorig bericht

Home

Volgend bericht


De buurtbus komt!

Wijdemeren, 9 oktober 2002. Tijdens de commissievergadering deed Nelleke Schenkkan, raadslid voor GroenLinks, uit de doeken hoe de buurtbus gaat rijden. Ook bood zij het college een plattegrond aan met de te volgen route.


De route van de bus. Onder Loosdrecht,
linksboven Ankeveen en Nieuw Walden.

Er is met Connexxion, de gemeente, de provincie en de Stichting Buurtbus afgesproken dat de bus ieder uur gaat rijden van maandag tot en met zaterdag. Aan het eind van de week (do, vr, za) van 8.00 's morgens tot 21.30 's avonds. Aan het begin van de week van 8.00 tot 19.30 uur.

De bus krijgt twee zones die elkaar raken bij Noorderlicht aan het Noordereinde in 's-Graveland. De ene zone strekt zich uit van 's-Graveland tot het gemeentehuis van Loosdrecht. De andere zone van Noorderlicht over de Herenweg via het centrum van Ankeveen tot Nieuw Walden aan de Middenweg in de Horstermeer.

Vijftig vrijwilligers hebben zich bereid verklaard om de bus te besturen. De komende weken zullen deze een rijtest en een medische test ondergaan, die uitgevoerd wordt door Connexxion.

Er zullen voor de buurtbus kaartjes verkocht worden van één zone die alleen geldig zijn voor de buurtbus.

Na de presentatie van het resultaat van de besprekingen werd Nelleke Schenkkan bestormd met vragen.


Nelleke Schenkkan presenteert de
route, wethouder Wim Neef houdt
hem omhoog.

"Waarom het centrum van Nederhorst den Berg niet aangedaan wordt?"
Antwoord: "Oorspronkelijk wilde Connexxion maar tot Ankeveen. De uitbreiding naar Nieuw Walden is eruit gesleept. Nederhorst wordt al door meerdere buslijnen aangedaan. Vandaar."
"Of de dienstregeling wel plaspauzes voor de vrijwilligers toestaat en of je wel in drie minuten van de Intratuin in Kortenhoef bij het gemeentehuis van Loosdrecht kunt zijn?"
Antwoord: "Ja er zijn plaspauzes en je kunt volgens Connexxion in drie minuten van de Intratuin naar Loosdrecht."
"Hoe gaat het met het geld en de kaartjes?"
"Mogen vrijwilligers boven de 70 ook rijden?"
"Hoe kom je van Nieuw-Walden in het centrum van Nederhorst?"
"Is er wel een vervangende bus als de bus een aanrijding krijgt?"
"Waar staat de bus en hoe komt hij bij het beginpunt en bij het eindpunt aan het eind van de dienst?"

Toen greep voorzitter Henk de Kloet (DB) van de commissie Ruimte & Economie gelukkig in. De vragen werden wel erg gedetailleerd...

Wethouder Wim Neef (CDA) prees en bedankte Nelleke Schenkkan voor haar inzet en zei dat er nu eerst maar eens gereden moet worden om te zien hoe dat gaat. Eventuele uitbreidingen komen dan later wel als het een succes is.

Op 16 oktober komen alle vrijwilligers bij elkaar in het gemeentehuis van 's-Graveland en zal bekend gemaakt worden door Connexxion wanneer de buurtbus gaat rijden.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: Douwe van Essen Bron: Plassennet
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...