Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Peuterspeelzalen

Wijdemeren, 29 november 2002. De peuterspeelzalen in Nederhorst den Berg krijgen dezelfde subsidie als die in Loosdrecht. Olleke Bolleke krijgt geen subsidie voor haar project met Oudergaard.


V.l.n.r.: de heren Volkers en Landsman
en mevrouw Fischer.

De raadsvergadering van gisteren stond in het teken van de welzijnssubsidies en met name over de peuterspeelzalen. Bij de aanvang van de vergadering werd door drie insprekers het woord gevoerd, allen namens peuterspeelzalen. De heer Landsman wees op de stijging van de ouderbijdrage met 30 tot 40% in de nabije toekomst als de gemeente niet meer subsidie geeft. De heer Volkers, voorzitter van de Stichting Peuterspeelzalen (i.o)  in Nederhorst den Berg ziet de continuïteit van de peuterspeelzalen in gevaar komen en verwacht een stijging van 50% voor de ouders. Mevrouw Fischer van Olleke Bolleke in 's-Graveland wees erop dat de subsidie voor het project van Olleke Bolleke samen met verzorginghuis Oudergaard helemaal geschrapt is en deed een klemmend beroep op de raad deze subsidie alsnog toe te kennen.


Druk overleg over de moties. V.l.n.r. Nelleke
Schenkkan en Hilbrand Korver van GroenLinks,
Kees Bosdijk van de PvdA en zittend Els van
Hall van de VVD.

Tijdens de behandeling van de welzijnssubsidies later tijdens de raadsvergadering kwam dit onderwerp uitgereid terug. De uitkomst van het debat, na een schorsing en enkele moties, was dat de peuterspeelzalen in Nederhorst den Berg ieder ruim 1100 euro subsidie in 2003 tegemoet kunnen zien. De subsidie voor het project waarin de peuterspeelzaal in Kortenhoef samenwerkt met verzorgingshuis Oudergaard krijgt geen subsidie.

Een opvallende bijdrage in het debat kwam van Gerrit van den Broek (VVD). Hij pleitte er sterk en herhaaldelijk voor om de subsidie voor het jongerenwerk aan Versa te halveren. Zijns inziens zijn de werkzaamheden van Versa onzichtbaar, de reden waarom hij minder subsidie wilt toekennen. De andere fracties namen zijn standpunt niet over, maar willen wel binnenkort over de positie en de werkzaamheden van Versa in commissieverband spreken.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Grijs, windstil, 8 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: Douwe van Essen Bron: Plassennet
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...