Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Hete processor

Kortenhoef, 20 november 2002. Bij de Universiteit Twente was vandaag een enorme brand. Uitgerekend in de ruimte waar alle computers en netwerkapparatuur staat.

Een berichtje voor de liefhebber.

Het netwerk dat alle universiteiten in Nederland verbindt maakt gebruik van zware switches en routers. Dat zijn computers die het netwerkverkeer regelen en transporteren. Net zoals van uw moderne pc thuis kan de processor van die machines te warm worden. (U kunt de temperatuur van de processor in uw pc opvragen als u daar behoefte aan zou hebben.)

De switches en de routers van de universiteiten staan voortdurend met elkaar in verbinding en zenden elkaar voortdurend berichten. Toen de brand in Twente woedde kwamen op het netwerk van de VU in Amsterdam veel berichten binnen van routers en switches die meldden dat de temperatuur van de processor toch wel erg hoog werd. Daarna verdween het signaal (en het systeem waarschijnlijk ook...).

Als je de beelden op het journaal zag van de brand, dan begrijp je wel dat die machines het een beetje te warm kregen. (Zie ook www.nu.nl.)

Gewetensvraag... Hoe lang duurt het voor u alles weer draaiend heeft als uw computers uitbranden? Toch maar eens een noodplannetje maken en regelmatige backups die u buiten de deur bewaart.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Plassennet
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...