Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Gemeentenieuws 20/11

Wijdemeren, 20 november 2002. 


postbus@gemeentewijdemeren.nl
 

Goedkeuring van provincie voor Ter Sype

Onlangs heeft de provincie Noord-Holland aan gemeente Wijdemeren goedkeuring gegeven voor het uitwerkingsplan Ter Sype. Door de goedkeuring van de provincie kan er volgend jaar gestart worden met de nieuwbouw van 170 woningen in Nieuw-Loosdrecht.

De precieze locatie van het nieuwbouwproject ligt tussen de Tjalk en het Vliegveld Hilversum. Ter Sype voorziet in de bouw van huurwoningen, patiowoningen, twee-onder- een-kap woningen en rijtjeswoningen. De huurwoningen zullen verhuurd worden door woningcorporatie Atrium. De bakstenen van de nieuwe woningen zullen in principe zandkleurig worden, de daken waarschijnlijk antraciet/grijs. Naar verwachting zijn de eerste woningen medio 2004 gereed.

Inschrijven nog niet mogelijk!
Inschrijven voor het nieuwbouwproject Ter Sype is nog niet mogelijk. Momenteel zijn er nog geen bouwtekeningen beschikbaar. Het is daarom nog te vroeg om een eventuele voorkeur voor een woning uit te spreken. Het uitwerkingsplan waaraan de provincie Noord-Holland groen licht gegeven heeft, ligt ter inzage op de gemeentehuizen in ’s-Graveland, Loosdrecht en Nederhorst den Berg en in de bibliotheek Wijdemeren aan de Tjalk in Nieuw-Loosdrecht. Wanneer er meer bekend is over de verdere procedure, zullen wij u hierover op deze gemeentepagina informeren. Dan zal ook meer bekend gemaakt kunnen worden over de prijzen en de wijze van verdelen van de woningen.

Nieuwsbrief Ter Sype aanvragen
Er verschijnt regelmatig een nieuwsbrief over het nieuwbouwproject Ter Sype. Wilt u deze nieuwsbrief ontvangen? U kunt deze schriftelijk aanvragen bij: Lithos Bouw BV, Postbus 2634, 3800 GD Amersfoort. Vergeet niet uw naam en adresgegevens te vermelden!

Telefonisch spreekuur afdeling Sociale Zaken

De afdeling Sociale Zaken houdt dagelijks telefonisch spreekuur tussen 9.00 en 10.00 uur. U kunt dan vragen stellen over uw eventuele recht op een Abw-, IOAW- of IOAZ-uitkering, over bijzondere bijstand en over het gemeentelijk minimabeleid. Als het nodig is kunt u ook een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek. Dit gesprek kan plaatsvinden op één van de bezoekadressen van de gemeente. Als u het op prijs stelt kan het ook bij u thuis.Voor het spreekuur of het maken van een afspraak kunt u bellen naar tel.: 035-5889733, 035-5889701 of 035-5889727.

Raadsvergadering

Tijdstip: donderdag 28 november, 20.00 uur
Plaats: Loosdrecht
Agenda: onder voorbehoud

- Procedureverordening Planschadevergoeding 2002
- Voorbereidingsbesluit ex artikel 21 WRO t.b.v. Lindelaan 106, Loosdrecht
- Planschadeverzoek Kromme Rade 5, Kortenhoef
- Welzijnssubsidies 2003
- Nota Openbare Speelruimten
- Verzoek om planschade ex artikel 49 WRO
- Verordening Tijdelijke Referendumwet
- Revitalisering bedrijventerrein Rading 
- Aanpassen bebouwde komgrens Middenweg, Nederhorst den Berg
- Delegatie aan college van B en W tot het nemen van verkeersbesluiten

U bent van harte welkom de raadsvergadering bij te wonen. Wilt u gebruik maken van het spreekrecht, dan moet u dit voor aanvang van de vergadering melden bij de secretaris.

Telefonische bereikbaarheid 

De verschillende afdelingen van de gemeentelijke organisatie zijn verspreid over verschillende locaties in Wijdemeren. Daarom kan het soms onduidelijk zijn waar u voor specifieke vragen naar toe moet bellen. 

Op deze gemeentepagina staat iedere week een apart overzicht met de algemene gegevens van gemeente Wijdemeren. Daarbij staan ook de belangrijkste telefoonnummers van bij voorbeeld Sociale Zaken, Bouw- en Woningtoezicht, Burgerzaken en het servicenummer van Openbare Werken. Tip: als u dit overzicht uitknipt en bewaart, heeft u altijd de juiste gegevens bij de hand. 

Niet doorverbinden
Als u het algemene nummer belt, wordt u verbonden met de telefoniste van gemeente Wijdemeren in ’s-Graveland. Zij kan u helaas niet doorverbinden naar de andere locaties. Zij kan u wel het directe nummer geven van de afdeling die u nodig heeft.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: half bewolkt, 8 graden, windstil
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gemeente Wijdemeren
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...