Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Raad op ramkoers

Wijdemeren, 17 november 2002. Vrijwel de voltallige raad is tegen de OZB verhoging van 14% zoals het college die voorstelt. Alleen de PvdA houdt haar kruid nog droog tot de Algemene Beschouwingen van morgen. Zeventien van de negentien zetels zijn het oneens met de door wethouder financiën, Co de Kloet, voorgestelde verhoging.

Nico Postma van de Gooi- en Eemlander peilde de stemming in de raad over de voorgestelde verhoging van de OZB. Vorige week sprak Dorpsbelangen zich al uit tegen de verhoging die onder de verantwoordelijkheid van de eigen wethouder, Co de Kloet, wordt voorgesteld. Naar nu blijkt zijn ook coalitiepartner CDA en alle oppositiepartijen (VVD, D66 en GL) tegen de voorgestelde verhoging van 14%.


Betske van Henten (CDA)

Een deel van de financiële problemen in Wijdemeren wordt veroorzaakt door grote uitgaven die gedaan moeten worden voor de brandweerzorg, zowel lokaal als regionaal. Het CDA en Dorpsbelangen willen eerst wachten op het brandweerplan dat in het voorjaar gepresenteerd zal worden. Het college heeft nu reeds € 300.000 voor de brandweer opgenomen. Betske van Henten (fractievoorzitter CDA) zegt pas na bekendmaking van de plannen te kunnen oordelen wat die moeten kosten en in welk tempo de uitgaven gedaan moeten worden.


René Voigt (DB)

Zowel DB als het CDA willen een bedrag van € 155.000 uit de algemene reserve (de spaarpot van de gemeente) halen. Voorts willen zij sterk bezuinigen om ook na volgend jaar de OZB betaalbaar te houden.

Els van Hall (VVD) wil de reserves niet aanspreken. "Waar moet dit eindigen?" en "Als we nu niet serieus snijden, dan is het eind zoek." : vertrouwde ze Nico Postma toe.

Felix Flameling (D66) is tegen de verhoging van de OZB. "Simpelweg omdat we dat de kiezers beloofd hebben." Hij komt morgen met een rigoureus alternatief dekkingsplan. Nelleke Schenkkan (GL) wil creatief gaan zoeken en puzzelen, waarbij welzijn gespaard wordt, maar ook geen greep in de reserves hoeft te worden gedaan. Zij vindt dat AKZO moet meebetalen aan het rampenbestrijdingsplan van Wijdemeren vanwege de chloortreinen.

De Algemene Beschouwingen (en begrotingsbehandeling) beginnen maandagavond om 20.00 uur in het gemeentehuis van Loosdrecht en gaan door op dinsdagmiddag om 15.00 uur. Belangstellenden zijn welkom. (Als er plaats is...)


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: Plassennet Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...