Home

Volgend bericht

SV 's-Gr - UTS 2-1

's-Graveland, 17 november 2002. 's-Graveland versloeg UTS na een partij die slechts zeer langzaam op gang kwam. Een verslag van de SV.

's-Graveland - UTS 0-0 (2-1). 59. Pascal Jongsma 1-0, 83. Hakki Gürsoy 1-1, 85.Patric Meijer 2-1.
Scheidsrechter: Groen. Toeschouwers: 225.

Het duel tegen het Utrechtse UTS werd pas in de eindfase definitief in het voordeel van 's-Graveland beslist. Tijdens de eerste helft waren beide ploegen absoluut niet in staat om ook maar iets gevaarlijks in het doelgebied van de opponent te bewerkstelligen. Dat was niet enkel het geval gedurende het veldspel maar ook uit stilliggende situaties kon geen rendement behaald worden. De 0-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg van het vertoonde spel. Vlak na de pauze leek 's-Graveland tot de eerste goal te komen, maar uit een bekeken pass schoot Marc Laveber rakelings naast. Niet veel later had 's-Graveland het
geluk aan haar zijde toen Richard Koelink op de doellijn redde. Het niveau van de wedstrijd bleef ook in deze fase onder de maat en de vraag was of er vanmiddag wel gescoord zou worden.

Die vraag kon toch een kwartier voor tijd bevestigend worden beantwoord. Marco Nieuwenhuis speelde zich links bij de cornervlag na goed aandringen handig vrij om direct daarna de bal richting doelgebied te schieten. Het was de goed opgekomen Pascal Jongsma die het voorbereidende werk optimaal benutte door de bal feilloos in te koppen:1-0. De wedstrijd kreeg nu plots een ander karakter. UTS zocht nu in een directer tempo de
aanval en het was tot twee maal toe aan keeper Oscar van Veen te danken dat de voorsprong behouden bleef. Maar toch kreeg de thuisclub hierna een tegenslag te verwerken. Uit een ogenschijnlijk simpele tegenstoot van UTS kwamen de Utrechters geheel onverwacht alsnog op gelijke hoogte:1-1. Met nog zeven minuten te gaan trachtte 's-Graveland alsnog opnieuw tot winst te komen. Met nu ineens feller tegenspel werd UTS tot verdedigen
gedwongen. Dat ging vijf minuten voor tijd ten koste van een vrije trap. Pascal Jongsma schoot hieruit het leer tegen de onderkant van de lat en het was invaller Patric Meijer, die de geblesseerde Johnny Hendriks verving, die de terug ketsende bal inkopte. In de resterende tijd kreeg het duel ineens een grimmig karakter en gelaste de scheidsrechter met nog vier minuten te spelen zelfs een pauze in, maar in de stand kwam later geen verandering