Vorig bericht

Home

Volgend bericht


OCW: hoge lasten!

Wijdemeren, 15 november 2002. Het Ondernemers Collectief Wijdemeren (OCW) trekt aan de bel vanwege de lastenstijgingen die de gemeente veroorzaakt. Dat meldt de Gooi vandaag.


Jan Goudberg

Jan Goudberg (oud-burgemeester van Nederhorst) is voorzitter van het OCW. Hij zegt dat de ondernemers ongerust zijn over de verhoging van de OZB, de rioolrechten (+9%) en de afvalstoffenheffing (+5%). Het OCW vertegenwoordigt driehonderd bedrijven in Wijdemeren. In de begroting voor 2003 wordt door het college een OZB stijging van 14% voorgesteld.

Volgende week maandag en dinsdag vindt de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad plaats. Het OCW stelt in een brief dat het college zich niet aan het eigen collegeprogramma houdt en daarmee de beloften aan de burgers schendt. Het OCW vraagt de raad dan ook om tegen de begroting te stemmen. Eerder deze week gaf wethouder Co de Kloet (DB) al in de krant aan dat de 14% verhoging absoluut noodzakelijk zijn. In hetzelfde artikel zei de fractie van DB dat zij slechts wilde instemmen met een verhoging conform de inflatie, ofwel circa 3 procent.

Het OCW is niet alleen beducht voor de hogere lasten voor de bedrijven. Het denkt dat het vrij besteedbaar inkomen van de inwoners van Wijdemeren ook aangetast zal worden door de forse verhogingen, met als gevolg lagere inkomsten voor de bedrijven. Ook zal het vestigingsklimaat in Wijdemeren voor bedrijven minder aantrekkelijk worden.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto: Plassennet Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...