Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Nieuws College 5/3

Wijdemeren, 6 maart 2002. Het wekelijkse nieuws uit het college, zoals dat door de gemeente verspreid is, vindt u hieronder.

Het college van burgemeester en wethouders van Wijdemeren informeert u over hetgeen besloten is in haar vergadering van 5 maart jl. 

Nieuwe tarieven Onroerend Zaakbelasting
Het college gaat de raad een voorstel voorleggen tot het vaststellen van nieuwe tarieven voor de onroerend zaakbelasting. Het college heeft hierbij gekozen voor het gemiddelde van de tarieven van de voormalige gemeenten, aangezien de opbrengst van het totaal hetzelfde zal moeten zijn. 
Onvermijdelijk is dat sommige inwoners van de nieuwe gemeente in de toekomst meer zullen gaan betalen en anderen minder. Het voorstel zal worden besproken in de vergadering van de commissie Bestuur en Middelen op 14 maart a.s. 

Nieuwe bouwverordening gemeente Wijdemeren
Het college zal de raad een voorstel voorleggen om de bouwverordening van Wijdemeren vast te stellen. Aangezien de inhoud van de nieuwe verordening vrijwel gelijk is aan de verordeningen van de voormalige gemeenten zal er voor inwoners met bouwplannen weinig veranderen. Het voorstel wordt op 13 maart voorgelegd aan de commissie Ruimte en Economie. 

Incidentele subsidies aan welzijnsinstellingen
Het college zal de raad voorstellen een bedrag van € 10.000,-- beschikbaar te stellen voor incidentele subsidies aan welzijnsinstellingen. Inmiddels zijn er elf concrete verzoeken van instellingen om subsidie bij de gemeente binnengekomen. Zodra het budget door de raad is vastgesteld kunnen deze aanvragen in behandeling worden genomen. 

Vertegenwoordiging portefeuillehouders in externe organen
In het college een verdeling gemaakt tussen alle portefeuillehouders over vertegenwoordiging in allerlei externe organen. 

Vaststelling draaiboek voor afhandeling aanvragen vergunning gehandicaptenparkeerplaatsen
Het college heeft een draaiboek vastgesteld voor het verstrekken van vergunningen voor parkeerplaatsen aan gehandicapten. Dit beleid is gebaseerd op de landelijke richtlijnen van de Vereniging Nederlandse Gemeenten en het beleid van de voormalige gemeenten. Het beleid van de voormalige gemeenten kwam onderling goed overeen en was al gebaseerd op de richtlijnen van de VNG. Deze harmonisatie heeft geen veranderingen tot gevolg. 

College stelt raad voor toe te treden tot het gewest Gooi en Vechtstreek
Het college gaat de raad voorstellen toe te treden tot het gewest Gooi en Vechtstreek. Voorheen maakten Loosdrecht en Nederhorst den Berg al deel uit van dit gewest. 's-Graveland niet. In de nieuwe situatie is de gehele gemeente lid van Gooi en Vechtstreek. Eerder was al een voorschot op dit besluit genomen door de totale afvalverwijdering te regelen via de GAD (en niet via de BFI). 
Het betreft hier een formaliteit. 

Vertegenwoordiging gemeente in Plassenschap
Het college vraagt de raad uit haar midden 6 leden en 6 plaatsvervangend leden voor de Plassenraad van het Plassenschap Loosdrecht e.o. aan te wijzen, waaronder in ieder geval, als lid, waarnemend burgemeester Van Diepen, mevrouw Y. Siemons en de heer B. Nagel. Wat betreft de waarnemend burgemeester gaat het college er van uit dat ook de nieuwe burgemeester in de toekomst Wijdemeren in de Plassenraad zal vertegenwoordigen. 

Het college stelt verder voor mevrouw Y. Siemons aan de Plassenraad voor te dragen als lid van het Dagelijks Bestuur en de heer B. Nagel voor te dragen als plaatsvervangend lid van het Dagelijks Bestuur. De heer W. Neef wil het college aan het Plassenraad voordragen als lid van de Vaarcommissie, als ook mevrouw O. Everts, senior medewerker bouw- en woningtoezicht.


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...