Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Afscheid dokter Hemmes

Kortenhoef, 3 maart 2002. In de Wie Wat waar van afgelopen woensdag schreef Herman Stuyver een groot interview met dokter Hemmes. Na 27 jaar stopt Hemmo Hemmes met zijn praktijk, die hij overdraagt aan dokter J. Bakker uit Utrecht.


dokter Hemmo Hemmes
(foto: Wie Wat Waar)

In het interview kijkt dokter Hemmes terug op zijn jaren als huisarts, die begonnen toen hij in 1975 de praktijk van zijn vader, "de oude dokter Hemmes", overnam. Dokter Hemmes heeft veel meegemaakt in zijn praktijk, die hij omschrijft als een "stabiele autochtone" praktijk. Hij begeleidde zijn patiënten jarenlang in goede en in slechte tijden, waardoor men wist wat men aan elkaar had.

Veel Kortenhoefse verhalen. Over patiënten waar de dokter en passant ook het haar knipte of een kies trok. Verhalen over de favoriete koeien van zijn patiënten. En de legendarische zuster Spapens die hele generaties Kortenhoevers heeft helpen grootbrengen.

In de Gooi van gisteren stond een foto van zijn afscheidsreceptie in het kerkje aan de dijk. De mensen stonden in de rij tot over de brug op de weg. Een bewijs hoezeer hij gewaardeerd werd. Het karakteristieke huis aan de Kerklaan, zijn ouderlijk huis, gaat hij verlaten. Op de Kortenhoefsedijk heeft hij een stuk grond gekocht waar hij een nieuw huis laat bouwen en waar hij wat hobbyschapen, -kippen en misschien een koe gaat houden. Het medische bestaan houdt op, maar hij blijft Kortenhoever met de Kortenhoevers. 


Reacties

Het Wijdemeerse weer: prachtig zonnig, 8 graden, nachtvorst 2 graden
Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...