Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Zuidsingel fase 7

Kortenhoef, 27 maart 2002. Het is de bedoeling dat er aan de Zuidsingel woningen gebouwd gaan worden (fase 7, tussen sporthal de Fuik en de Emmaweg). Om dit te realiseren heeft het college van B&W een samenwerkingsovereenkomst gesloten met een projectontwikkelaar. De overeenkomst moet worden goedgekeurd door de gemeenteraad. Het voorstel om de overeenkomst goed te keuren stond vandaag op de agenda van de commissie Recreatie en Economie terwijl de raadsvergadering morgen al is.

Bij aanvang van de behandeling van het voorstel waren er bewoners van de Zuidsingel die lieten weten verbolgen en verdrietig te zijn over de manier waarop het college van B&W met hen was omgegaan. Ze zeiden dat ze zowel van oud wethouder 't Hoen (VVD) als van wethouder De Kloet (Dorpsbelangen) de toezegging hebben gekregen dat er met hen zou worden overlegd over de plannen. Nu ligt er een samenwerkingsovereenkomst waarin onder andere is opgenomen hoeveel woningen er worden gebouwd. Deze bewoners vroegen zich af wat overleg inhoudt als het aantal woningen al vast staat. Wethouder De Kloet liet weten dat er wel degelijk nog ruimte is voor overleg. Het aantal woningen dat in de samenwerkingsovereenkomst is vastgelegd is slechts een minimum. De Kloet zei hierover: "In plaats van 83 kunnen we er ook 183 bouwen. dat is de soepelheid die er in zit."

Tijdens de verdere behandeling van de overeenkomst vroeg de VVD of er een risicoanalyse is gemaakt van de mogelijke planschade. Het college liet weten dat dit niet was gebeurd. De VVD reageerde hierop door te zeggen dat dit een gemis is aangezien er gemeenten zijn die bijna failliet gaan aan onvoorziene planschadeprocedures. De wethouder van financiën, De Kloet (Dorpsbelangen) reageerde hierop met de opmerking: "Het lijkt me fantastisch als we failliet gaan."

Ondanks de kritische noten wordt er met smart gewacht op de nieuw te bouwen huizen en de Antoniusschool. Het college liet weten dat de onderhandelingen over de grond niet makkelijk waren geweest en dat het plan 'voor de poorten van de hel' is weggesleept.


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...