Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Aanvulling Raad

Wijdemeren, 20 maart 2002. Gisteren schreef Nico Postma in de Gooi- en Eemlander een uitgebreid artikel over de adspirant-raadsleden die volgende week donderdag tot de gemeenteraad zullen toetreden. Vanwege de invoering van het duale systeem zijn de wethouders vanaf 7 maart geen raadsleden meer. Hun plaatsen worden opgevuld door kandidaten die als eerstvolgende op de lijst stonden bij de verkiezingen op 7 november.

Het CDA wordt versterkt met Esther Luijer uit Kortenhoef en Dick Pieneman uit Loosdrecht. Esther is de schoonzuster van wethouder Wim Neef. Zij is 21 jaar en daarmee het jongste raadslid. Pieneman is werkzaam bij de milieupolitie. Op de kandidatenlijst stond Niek Steenvoorden op de achtste plaats, voor Dick Pieneman.  In 1998 werd hij in de raad van 's-Graveland gekozen, maar na enige maanden gaf hij aan dat het hem niet goed beviel en stapte hij eruit. Jan van den Broek nam toen zijn plaats in. Steenvoorden laat zijn beurt nu maar direct voorbij gaan.


Kees Bosdijk (PvdA)

Henk de Kloet (DB)

Voor de PvdA zal Kees Bosdijk uit Nederhorst de gelederen versterken. Hij was al raadslid in Nederhorst. Net als Lia Moote, zijn fractievoorzitter, wil hijl de commissies laten toeren door de drie kernen.

Dorpsbelangen komt met een oud en een nieuw gezicht. Henk de Kloet van Dorpsbelangen 's-Graveland uit Kortenhoef keert terug in de raad na enkele maanden afwezigheid. Hij was drie perioden, twaalf jaar, raadslid voor Dorpsbelangen in 's-Graveland. Miep van Hattem uit Loosdrecht is een nieuw gezicht.

Over de sluiting van de loketten wil Henk de Kloet wel kwijt dat hij de hele discussie een storm in een glas water vindt. Een paspoort heb je maar eens in de vijf jaar nodig vindt hij. Voor een aanvraag van een dakkapel moet je nu ook al naar Loosdrecht. Je moet gewoon de sluiting incasseren tegen de beloftes in. Het is het gevolg van het personeelstekort, aldus tekent de Gooi uit zijn mond op.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Grijs, af en toe een beetje zon, 10 graden
Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...