Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Koe in glazen hok?

Loosdrecht, 28 mei 2002. Een grote foto van het kunstwerk De Koe van Pieter van Velzen siert een artikel in het regiokatern van de Gooi- en Eemlander vandaag. Het kunstwerk (een polyester sculptuur die iets van een koe weg heeft) is enige tijd geleden vernield. Ook het kunstwerk De Dobber (eveneens van polyester), dat bij het zwembad stond, is er niet best aan toe.

Het college wil de kunstwerken wel laten restaureren ondanks de kosten van € 16.500. Een voorstel van die strekking komt in de raad van aanstaande donderdagavond. Om te voorkomen dat De Koe weer vernield wordt wil de VVD dat het kunstwerk in het nieuwe dorpscentrum in een glazen box geplaatst wordt. D66, erg geschrokken van de kosten voelt daar ook wel voor. DB wil een nog veiliger plek voor het dier, evenals GroenLinks.

Wethouder Yvonne Siemons (DB) van kunstzaken wil De Dobber na restauratie bij het zwembad houden, maar De Koe wil zij in een tuin van een galerie zetten op particuliere grond. Al ziet zij ook wel in dat de burgerij er dan minder gemakkelijk van kan genieten.

Om kort te gaan, een overzichtelijk probleem waar de raad aanstaande donderdagavond om 20.00 uur in het gemeentehuis van Loosdrecht haar oordeel over kan vellen.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...