Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Rectificatie?

Wijdemeren, 25 mei 2002. Cor Koster, de voorzitter van het CDA Wijdemeren, schreef een rectificatie op het bericht over de teruggave van de OZB aan de 's-Gravelanders (of beter gezegd, de niet-teruggave van de OZB). Er ontstaat echter enige verwarring, hetgeen mag blijken uit de onderstaande teksten. Wellicht dat een lid van het College deze tekst onder ogen krijgt en zijn of haar visie op het geheel geven opdat wij voor eens en voor altijd te weten hoe het zit.

De rectificatie van Cor Koster:

Geachte redactie,

Op 16 mei 2002 plaatste u onder het hoofdje "Geen OZB terug" een bericht waarin stond dat de Gemeente Wijdemeren "een besluit van het college van B&W van 's-Graveland gewoon terugdraait. Het oude college waarin wethouder Co de Kloet (DB) en wethouder Wim Neef (CDA) zaten nam in de gemeenteraad van 27 september vorig jaar het besluit om een overschot aan OZB aan de bevolking terug te geven. Per huishouden € 45,-- (fl. 100,--). Het nieuwe college heeft besloten om die harde toezegging domweg terug te draaien. Alleen wethouder Co de Kloet (DB) was het binnen het college oneens met dit standpunt. Wethouder Wim Neef (CDA) draaide mee met de rest van het college en was voor het terugdraaien van de belofte aan de 's-Gravelandse bevolking."

Dat is niet terecht. Ook Wethouder Wim Neef (CDA) stemde tegen, en is dus met niemand "meegedraaid".
Wilt u deze correctie ook aanbrengen in het betreffende bericht op uw website? Dat kan niet bij een traditionele krant, maar wel bij een dynamische krant als de uwe. Dat voorkomt dat uw lezers jaren na dato nog een incorrect bericht onder ogen kunnen krijgen.

Dr.C.J.Koster
Voorzitter bestuur CDA-Wijdemeren

Het bericht uit de besluitenlijst van het college van B&W van 14 mei:

Collegebesluiten 14 mei 2002

Aanwezig:
Dhr. W.P. Neef, loco-burgemeester
Dhr. J. de Kloet, wethouder
Mw. E.Y. Siemons-Brenner, wethouder
Dhr. M.A. Hagen, wethouder
Dhr. G.C. Nagel, wethouder
Mw. M.J.A.van Rhijn, gemeentesecretaris


Afwezig : Dhr.O. van Diepen, burgemeester 


Besluit nr. 7:

Uitkering overschot OZB 2000 ’s-Graveland. Uit een oogpunt van rechtsgelijkheid besluit het college het besluit van het voormalige college van ’s-Graveland tot uitkering van het overschot OZB-2000 aan de inwoners niet uit te voeren. Wethouder de Kloet verzoekt aantekening dat hij tegen dit besluit is.

Na een emailwisseling over beide zaken schreef Cor Koster:

Geachte redactie,

Het persbericht van de gemeente Wijdemeren was volstrekt duidelijk, en het is dan ook logisch dat u de conclusie getrokken hebt dat alleen De Kloet tegen was. Inmiddels heb ik een ander collegelid gebeld (Bert Nagel) om te horen hoe Wim Neef gestemd heeft. Nagel bevestigde de lezing van Neef, dat ook Neef tegengestemd had. Dat dit niet in het persbericht vermeld is, is een omissie van de afdeling Voorlichting, of misschien eerder van Neef zelf: De Kloet heeft met zoveel woorden gevraagd om een aantekening dat hij tegen was; Neef niet.

Een en ander betekent dat ik u toch kan verzoeken om de rectificatie op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Cor Koster

Tja,... Tot zover de hoor en wederhoor. Het wachten is op het verlossende collegebericht.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Plassennet
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...