Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Uit het College

Wijdemeren, 22 mei  2002. Het wekelijkse persbericht van de gemeente met nieuws uit het college van B&W.

College wil onderzoek naar mogelijke samenwerking 
met Hilversum voor uitvoering Bijstandswet

Het college van B&W van Wijdemeren gaat de raad voorstellen een onderzoek te laten doen naar mogelijke samenwerking met de gemeente Hilversum op het gebied van Sociale Zaken. Met een eventuele samenwerking wil het college kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening aan de 160 cliënten van Wijdemeren bereiken. Dit is nodig aangezien de huidige dienstverlening aan de cliënten kwetsbaar is. 

Net als andere sociale diensten in het Gooi ervaart de gemeente Wijdemeren knelpunten in de bedrijfsvoering van Sociale Zaken. Nieuwe regelgeving van het Rijk maakt dat de bijstandsverlening, van instroom, uitkeringsverwerking tot uitstroom, zeer specialistisch werk is geworden. Door het relatief geringe en steeds kleiner wordende cliëntenbestand, heeft Wijdemeren een beperkt aantal personeelsleden om de regelgeving uit te voeren. Dit maakt de dienstverlening aan de cliënten erg kwetsbaar. Vooral in geval van ziekte en vakanties van personeelsleden. Daarbij komt dat het Rijk een scheiding van functies vereist. 

Aanleiding voor dit besluit van het college zijn de uitkomsten van een onderzoek van het SGBO (Onderzoek en Adviesbureau van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten). Dit bureau heeft in 2001 voor de 9 sociale diensten in het Gooi, waaronder ook de voormalige gemeenten in Wijdemeren, onderzocht welke schaalgrootte van samenwerking voorkeur geniet. Reden voor dit onderzoek waren de problemen op verschillende terreinen die de diensten ervaren bij de bijstandsverlening. In februari jl. adviseerde dit bureau samenwerking op het niveau van de CWI’s voor de uitvoering van consulententaken en samenwerking in de gehele regio voor specialistische en administratieve taken. 

Aangezien cliënten van Wijdemeren voor het aanvragen van een bijstandsuitkering al aangewezen zijn op het CWI in Hilversum ligt ook samenwerking met de gemeente Hilversum voor de hand. Ook de gemeente Weesp koerst aan op samenwerking met Hilversum. Op welke wijze dit zou kunnen gaan de gemeenten gezamenlijk ontdekken. Absolute voorwaarde van het college van Wijdemeren is dat gesprekken met cliënten gewoon op één van de locaties van de gemeente in Wijdemeren moet kunnen blijven plaatsvinden, of, in geval van ziekte, gewoon bij de mensen thuis. 

Het voorstel van het college zal in juni worden besproken in de raadscommissie Maatschappelijke Zaken en daarna worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

College verheugd over doorgifte lokale omroep AROS in Loosdrecht

Het college van Wijdemeren heeft onlangs Casema gevraagd om ervoor te zorgen dat de lokale omroep AROS Wijdemeren ook te ontvangen is bij de inwoners in Loosdrecht. Nadat Casema geen toestemming kreeg van de gemeente Hilversum om een mast te mogen plaatsen voor de ontvangst van AROS, is Casema op zoek gegaan naar een alternatief. Het college van Wijdemeren heeft deze week van Casema het bericht ontvangen dat dit is gelukt en is hierover zeer verheugd. Vanaf vrijdag 14 juni a.s. zal de AROS Wijdemeren worden toegevoegd aan het radiopakket van Loosdrecht. Dit maakt dat de programma’s dan in heel Wijdemeren zijn te ontvangen via de frequentie 92,3 MHz.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: regen en wind. 16 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's:  Bron: Gemeente Wijdemeren
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...