Vorig bericht

Home

Volgend bericht

In de finale!

's-Graveland, 12 mei  2002. 's-Graveland speelde vandaag opnieuw tegen Koog aan de Zaan en hield stand. Daarmee is een plaats in de finale om één plaats in de 2e klasse bereikt. De finale zal gespeeld worden tegen Roda'46 uit Leusden, waartegen 's-Graveland al jarenlang vele sportieve duels heeft uitgevochten. Dit laatste en beslissende duel wordt gespeeld op 2e Pinksterdag op het terrein van S.O. Soest en begint om 14.00 uur.

...

's-Graveland - KFC 0-0

Scheidsrechter Langeberg. Toeschouwers 375.

In het tweede treffen tegen KFC heeft 's-Graveland opnieuw de Koog aan de Zaaners weerstand geboden.
Werd vorige week bij KFC nog met 1-2 gewonnen, nu werd het een 0-0 gelijkspel. Door deze resultaten
is 's-Graveland winnaar geworden van de 2e ronde met als beloning de finale. KFC dat in tegenstelling tot
Hemelvaartsdag nu volledig kon aantreden startte zeer offensief, zonder dat dit echter resulteerde in echt
uitgespeelde kansen. Na dit beginoffensief kwam 's-Graveland halverwege deze eerste helft beter in de
wedstrijd. In de 32ste minuut kopte de uitstekend spelende Marco Nieuwenhuis, na een snelle aanval, de
bal zelfs op de lat. KFC, ietwat geschrokken, zette een tandje bij, wat vlak voor de rust nog in een zeer
doelrijpe kans uitmondde. Het was aan keeper Oscar van Veen te danken dat dit geen score opleverde.

Na de thee gingen de bezoekers onmiddellijk over tot het spelen met veel risico's. De voortreffelijke achterhoede van de thuisclub gaf echter geen krimp. Het publiek kreeg, ondanks de grote belangen, vervolgens
een sportieve en uitermate spannende wedstrijd voorgeschoteld. De climax kwam in de 62e minuut, toen KFC een strafschop kreeg toegewezen. Opnieuw bleek de 's-Graveland-keeper een sta in de weg, want hij stopte
de elf meter trap op geweldige wijze. KFC dat slechts één doelpunt nodig had om tenminste via strafschoppen
nog een kans te hebben om winnaar te worden werd nu helemaal gedwongen de aanval te zoeken. De uitstekend
draaiende 's-Gravelandse verdediging bleef echter de situatie steeds de baas. Het bleef derhalve ontzettend spannend, ook al doordat de goed leidende scheidsrechter ruim 5 minuten blessuretijd bijtrok. Eindelijk klonk dan het verlossende signaal en was de finale voor 's-Graveland een feit!

Deze finale om één plaats in de 2e klasse zal gaan tegen Roda'46 uit Leusden, waartegen 's-Graveland al jarenlang vele sportieve duels heeft uitgevochten. Dit laatste en beslissende duel wordt gespeeld op 2e Pinksterdag op het terrein van S.O.Soest en begint om 14.00 uur.