Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Plassenschap?

Wijdemeren, 25 juni 2002. Het Plassenschap Loosdrecht is aan het discussiëren over de eigen toekomst. Dat meldt de Gooi- en Eemlander vanavond. Het dagelijks bestuur denkt na over vergroting van het Plassenschap tot alle plassen in Breukelen, Loenen en Wijdemeren. Ook wordt zelfs gedacht over uitbreiding met het gebied van Naarden, Muiden en Weesp.

De gemeente Utrecht, die nu ook participeert het het Plassenschap, overweegt om eruit te stappen. Het Plassenschap gaat aan de provincie Noord-Holland een jaarlijkse bijdrage leveren.

Aldus de verkorte inhoud van het artikel in de G&E.

U vraagt zich nu wellicht ook af wat het Plassenschap doet. Het heeft iets met openluchtrecreatie te maken valt op te maken uit het artikel. De website in aanbouw is er niet veel duidelijker over. Er zijn meer organisaties die zich met het oppervlaktewater bezig houden, zoals de Dienst Waterbeheer en Riolering (DWR) en het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV). Af en toe kunnen wij allemaal ook stemmen voor één van deze organisaties. Hoe deze organisaties tot elkaar staan, of juist niet, is ons nogal onduidelijk. Als er een lezer is die in circa twintig zinnen kan uitleggen hoe het in elkaar steekt, houden wij ons aanbevolen. red.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: G&E
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...