Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Tom Wilschut tegen vliegtuiglawaai

Loosdrecht, 20 juni 2002. De Loosdrechtse zweefvlieger Tom Wilschut beschermt onbedoeld het woongenot van de Wijdemeerders. Dat schrijft Evert van Tijn in de Gooi- en Eemlander van vandaag.

Eigenlijk had de minimumaanvlieghoogte voor Schiphol boven de Gooi- en Vechtstreek (Wijdemeren) al naar beneden gebracht moeten worden naar duizend meter. Nu is dat nog twee duizend meter. Die verlaging is nodig voor de vijfde baan. Minister Netelenbos gaf al in 1999 het luchtruim boven Soesterberg vrij.

De Amsterdamse Zweefvliegclub en de Gooise Zweefvliegclub kunnen wel met hun activiteiten ophouden als dat gebeurt. Daarom heeft Tom Wilschut actie tegen het besluit gevoerd met middelen als verzoeken om informatie en beroepen op de WOB (Wet Opnebaarheid van Bestuur). Met als resultaat dat de hoogte nog niet verlaagd is.

Als de hoogte wel verlaagd wordt hebben de zweefvliegers onvoldoende hoogte om bijvoorbeeld een vlucht van Hilversum naar Soesterberg en terug te maken.

Of die minimumaanvlieghoogte overigens boven 's-Graveland en Nederhorst den Berg ook twee duizend meter is, valt sterk te betwijfelen als je de colonne vliegtuigen tussen 20.00 en 21.00 uur om de minuut langs hoort en ziet razen. red.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...