Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Wim Voeten

Wijdemeren, 2 juni 2002. Wim Voeten is afgelopen donderdagavond beëdigd als raadslid van de gemeente Wijdemeren. Een mooie bekroning van zijn jarenlange actieve politieke loopbaan, die zich voornamelijk achter de schermen van de publiciteit afspeelde. Want als er iemand binnen het CDA daar aan toe was, dan Wim toch wel. Jarenlang was hij actief als bestuurslid (secretaris) voor de KVP, en, sinds haar ontstaan in 1976, voor het CDA in de gemeente 's-Graveland. Daarnaast was hij vele jaren fractieassistent van de gemeenteraadsfractie van het CDA. Een raadsfractie waarvan hij ook nog een jaar lid is geweest nadat Harry Veltman in 1989 voortijdig de raad had verlaten.


Wim Voeten

Een beter moment om in de gemeenteraad te stappen had Wim haast zelf niet kunnen plannen, want over enige maanden hoopt hij met pensioen te gaan. Dan mag zijn werkgever, de gemeente Amersfoort, op zoek gaan naar een andere planologisch medewerker en kan Wim zich helemaal richten op zijn nieuwe taak in de gemeenteraad van Wijdemeren. Maar denkt u nou niet dat Wim de afgelopen tijd stil heeft gezeten, want al sinds jaar en dag is hij een actief hardloper/trimmer bij GSC. U heeft hem afgelopen Hemelvaartsdag vast wel mee zien lopen tijdens de Driedorpenloop. 

Nog steeds noemt Wim zichzelf een 'geboren 's-Gravelander', omdat hij in 's-Graveland (op de grens met Hilversum) is geboren en sinds zijn huwelijk met Gelske in Kortenhoef woont. Tegen beter weten in, want ook Wim realiseert zich als geen ander dat de gemeente 's-Graveland is opgegaan in de gemeente Wijdemeren, die hij nu immers zelf mag gaan vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Daarmee wordt trouwens nog iets rechtgetrokken wat toch wel wat krom was. Want voor de beëdiging van Wim was de Rooms-Katholieke stroming binnen het CDA in de Wijdemeerse gemeenteraad niet vertegenwoordigd. Nog een reden om Wim en het CDA te feliciteren met deze benoeming. 


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Zomers, 23 graden, windstil
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Douwe van Essen Foto's: Douwe van Essen Bron: Plassennet
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...