Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Uit het college 23/7

Wijdemeren, 26 juli 2002. Afgelopen dinsdag vergaderde het college van B&W van Wijdemeren. In onderstaand persbericht publiceert de gemeente de belangrijkste besluiten die genomen werden.

College vraagt raad om geld voor reconstructie Reeweg en bestrating Peterburgsepad

Het college van Wijdemeren stelt de raad voor om €130.000 beschikbaar te stellen voor de reconstructie van een deel van de Reeweg en de bestrating van het Peterburgsepad in Nederhorst den Berg. Het gedeelte van de Reeweg voor huisnr. 8 t/m 16 verkeert in slechte staat. Daarom wil het college het bestaande asfalt laten verwijderen en daarvoor in de plaats moet een nieuwe constructie van puinfundering met daarop drie lagen asfalt komen. Verder wordt de bocht voor huisnr. 8 aangepast zodat vrachtwagens makkelijker de Reeweg op kunnen draaien.

Het voorstel is tegelijkertijd het Peterburgsepad en de aanliggende parkeerplaatsen op te knappen. Dit pad voldoet als voetpad, maar als toegangsweg naar de bedrijven niet. Omdat de voorgestelde verbeteringen tegemoet komen aan de wensen van de aanliggende bedrijven, zijn zij bereid een gedeelte van de kosten voor hun rekening te nemen.

De raad zal in de vergadering van 29 augustus hierover een besluit nemen. Als de raad instemt met dit plan kan er in oktober gestart worden met de uitvoering.

College rapporteert stand van zaken uitvoering collegeprogramma aan raad

Het college heeft geďnventariseerd welke punten van het collegeprogramma tot nu toe gerealiseerd zijn. Vaststelling van deze stand van zaken is nodig om de voortgang aan de raad te kunnen rapporteren. Daarnaast is er een werkplan gemaakt voor de periode 2003-2005 met daarin een prioriteitenstelling. 

Er is een goede start gemaakt met de uitvoering van de punten van het collegeprogramma ondanks dat een organisatieopbouw na een herindeling veel tijd en inzet vraagt. Het college heeft er vertrouwen in dat de uitvoering van het collegeprogramma grotendeels mogelijk zal zijn in deze raadsperiode.

De raad zal in de vergadering van 29 augustus kennis nemen van de stand van zaken en de planning beoordelen.

Contracten voor leerlingen-, zwem- en gymvervoer

Het college heeft besloten om voor het schooljaar 2002-2003 vervoerscontracten te sluiten met Taxi Souverijn , Connexxion en Bergtax. Connexxion en Bergtax zullen kinderen vervoeren die deelnemen aan het schoolzwemmen. Het leerlingen- en gymvervoer gaat Taxi Souverijn verzorgen.

Een tiental vervoersbedrijven is door de gemeente benaderd om een offerte uit te brengen. De uitgekozen bedrijven bieden een veilig en betrouwbaar vervoer voor kinderen aan. De kosten liggen lager dan verwacht. De gemeente bespaart hiermee circa € 30.000.

College wil recreatiemogelijkheid Loosdrechtse Plassen waarborgen

De gemeente Wijdemeren verzet zich nogmaals tegen het voornemen van de Staatssecretaris van LNV om het Oostelijk Vechtplassengebied als speciale beschermingszone voor vogels aan te wijzen. Dit omdat het college de ontwikkeling van de recreatieve en toeristische bedrijvigheid in Loosdrecht wil waarborgen. De Loosdrechtse Plassen behoren immers tot de drukst bevaren wateren van Nederland met de daarbij behorende jachthavens en andere voorzieningen. In februari van dit jaar heeft het college al haar zienswijze ingediend, maar deze is blijkbaar aan de Staatssecretaris voorbijgegaan. De zienswijze van gemeente Wijdemeren zal daarom nogmaals ingediend worden.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: De zomer is terug. 25 graden, zonnig
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gemeente Wijdemeren
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...