Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Maarten in Tweede Kamer

Wijdemeren, 25 juli 2002. Maarten Haverkamp (28), raadslid voor het CDA in Wijdemeren, zal vrijdagmorgen om kwart over tien beëdigd worden als lid van de Tweede Kamer.


Maarten Haverkamp (Kamerlid CDA)

De afgelopen tijd was behoorlijk spannend voor de Nederhorst den Berger. Hij stond op een gedeelde vijftigste plaats op de kandidatenlijst. Tot voor enkele maanden leek een kamerzetel daarmee buiten zijn bereik. Door de grote verkiezingswinst van het CDA, 43 zetels, was hij op dat moment nog maar zeven plaatsen verwijderd van het blauwe stoeltje.

De kabinetsformatie heeft voldoende fractieleden de overstap laten maken naar het kabinet om de vijftigste plaats op de lijst in aanmerking te laten komen voor een zetel. Uit de zes kandidaten die de vijftigste plaats met Maarten deelden werd hij uiteindelijk uitgenodigd bij de CDA fractie om de gelederen te komen versterken.

Het is nog niet duidelijk of hij het raadslidmaatschap en het kamerlidmaatschap gaat combineren. Wettelijk en reglementair kan dat, maar het zal voornamelijk afhangen van de tijd die beide functies vergen of de combinatie haalbaar blijkt. Zelf zegt hij dat hij graag in de raad zou blijven zitten. Omdat hij het met veel plezier doet en omdat hij een aanzienlijk aantal voorkeursstemmen bij de laatste verkiezingen behaalde. Hij wil de 355 kiezers die hem op 7 november met voorkeursstemmen steunden niet in de steek laten.

Na de verkiezingen van 1998 kwam Maarten Haverkamp als zeer jong raadslid in de CDA fractie van de toen nog zelfstandige gemeente Nederhorst den Berg. In de raad van Wijdemeren is hij (in het duale stelsel) voorzitter van de commissie bestuur en middelen. Hij werkt op dit moment bij IBM Global Services. Vanuit zijn werk heeft hij ook veel belangstelling voor het gebruik van ICT in de overheid. In de jonge gemeente Wijdemeren probeerde hij het afgelopen half jaar de discussie daarover aan te zwengelen en volgt hij het College kritisch als het gaat om beleidsbeslissingen op dit terrein.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Grauw, droog, 18 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: Douwe van Essen Bron: Plassennet
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...