Vorig bericht

Home

Volgend bericht


WWW en G&E nieuw

Wijdemeren 11 januari 2002. Gisteren viel de nieuwe Wie Wat Waar op de deurmat. Jaargang 27, nummer 1, woensdag 9 januari 2002. De WWW is helemaal anders, de G&E een klein beetje na 1 januari. Eerst de WWWW:

Het is even wennen. Het formaat is aanzienlijk verkleind en de kop van het blad is zwart-wit geworden. En de meest ingrijpende wijziging is de ondertitel.

weekblad voor Wijdemeren in samenwerking met de brug en de nieuws ster

Voor 1 januari kwam de WWW eens in de veertien dagen uit, nu is dat iedere week.


De nieuwe Wie Wat Waar.

Op de voorpagina is een groot interview van Herman Stuyver te vinden met CDA wethouder Wim Neef. Mocht u enige twijfel hebben aan de gezindte van de wethouder, dan is die na het lezen van het interview geheel verdwenen. Onder de kop "de kerk als accu" geeft hij zijn geloofsbrieven direct af. "Hij vindt zijn geloof een allesbepalende factor in zijn leven" :noteert Herman Stuyver uit zijn mond. Hij verhaalt uitvoerig over het feit dat hij ouderling-kerkvoogd bij de NH kerk is, over zijn geloofsovertuiging, hoe weldadig hij de zondagse kerkgang ervaart en hoe negatief hij tegenover 8 jaar paars en de euthanasiewetgeving staat. Verderop in het artikel vertelt hij dat hij "de niet-gewilde wethouder" werd na de bestuurscrisis enkele jaren geleden.

Hoewel het CDA tegen herindelingen is, vindt hij deze herindeling toch de beste oplossing. "Anders waren we Hilversum geworden." Op de vraag waarom Maarten Haverkamp geen en Bert Nagel wel wethouder werd, antwoordt hij dat de fractie het zo gewild heeft omdat Bert Nagel beter bij de functie paste. Tenslotte wist hij nog te melden dat in maart, na de ingang van het duale stelsel, toch niet Niek Steenvoorden (nummer 7) de raad in zal gaan, maar Esther Luyer en Jan Pieneman.


In de WWW van deze week zijn de gemeentepagina's verdwenen, maar die zullen wel weer terugkomen. Wel staat er een advertentie van de gemeente Wijdemeren met vergunningaanvragen, etc. Ook is er een artikel in geplaatst waarin de Stuurgroep Wijdemeren (medewerkers van de drie voormalige gemeenten) tevreden terugkijkt op de overgang. In het artikel is de portefeuilleverdeling tussen de vijf wethouders en de burgemeester a.i. te vinden (zie de pagina politiek op wijdemeren.nl) en de locaties waar de verschillende dienstonderdelen van het ambtelijk apparaat gehuisvest zijn.


Bij de Gooi- en Eemlander klinkt de nieuwe maat van Wijdemeren (23.000 inwoners) ook een beetje door sinds 1 januari. Boven pagina 3 van het regiokatern staat nu Hilversum - Wijdemeren. Dat heeft toch wat meer body dan het vroegere "Plassengebied" waar de drie kleine gemeenten het mee moesten doen. Op gelijke voet met Hilversum. We gaan vooruit.


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...