Vorig bericht

Home

Volgend bericht

DOS - 's-Graveland 0-1

Wijdemeren, 3 februari 2002. Vandaag speelde de S.V. 's-Graveland tegen DOS. Joop Glijn zond ons een verslag van de wedstrijd.

...

rust 0-0, 80ste minuut 0-1 Marc Jansen

In een door 's-Graveland onthutsend zwak gespeelde wedstrijd werd op de valreep toch nog de volle winst mee naar huis genomen. Onder ideale omstandigheden werd er door beide ploegen voorzichtig aan de wedstrijd begonnen. Hoewel 's-Graveland hierbij wel een optische speloverwicht had, resulteerde dit de eerste twintig minuten slechts in een aantal ongevaarlijke schoten vanuit de tweede lijn. De thuisclub speelde, gezien haar positie op de ranglijst, naar vermogen, en wist een paar keer via de vleugelspitsen
door te komen, maar ook deze aanvallen leverde voor keeper Oscar van Veen geen enkel probleem op. Werd 's-Graveland in het verloop van de eerste helft gevaarlijk, dan was dit door toedoen van rechtermiddenvelder Robert Freijen, die op rechts een paar keer goed gebruikmaakte van de vrijkomende ruimte op de rechterflank. De eerste keer speelde hij zich prima vrij, maar zijn strakke schot ging net voorlangs de tweede paal. Verder bleven een aantal goede voorzetten van zijn voet onbenut.
Het was echter allemaal even slordig en ongeïnspireerd wat de 's-Gravelanders gedurende de gehele eerste helft lieten zien. Was men in de aanval dan volgde er steevast weer slordig balverlies. Een keer een heel gevaarlijk moment toen Pascal Jongsma ruim buiten het strafschopgebied een vrije trap mocht nemen en John Hendriks hem ineens volley op de schoen nam. De bal ging vlak over de deklat.

Rust.

Na de rust verwachtten de supporters dat 's-Graveland, gezien de mogelijkheden, uit een ander vaatje zou trappen, maar niets was minder waar.Het ontbrak de ploeg helaas aan iedere vorm van beleving. De thuisclub rook haar kansen, wist zelfs een paar keer als op een presenteerblaadje alleen voor keeper Van Veen te komen, maar ook voor hen bleek het deze middag moeilijk te zijn om deze opgelegde kansen te verzilveren.
Om het tij te keren gebruikte trainer Witbaard al z'n wissels en uiteindelijk had een van zijn ingrepen succes. Met nog een kleine tien minuten te spelen, werd op links door invaller Richard Hardy een aanval opgezet. De bal werd uiteindelijk teruggelegd op invaller Marc Jansen en die liet de DOS-keeper vanaf de rand van het strafschopgebied kansloos: 0-1.

In de extra speeltijd ging Marco Nieuwenhuis nog een keer alleen op de keeper af. In goeden doen laat hij een dergelijke kans niet glippen, maar nu legde hij de bal te slordig af op de meegekomen Richard Hardy. Deze situatie was eigenlijk typerend voor de hele wedstrijd. Daarom maar gauw vergeten en volgende week opnieuw beginnen.