Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Nieuws uit het College

Wijdemeren, 12 februari 2002. De nieuwsvoorziening van Wijdemeren komt op gang. Vandaag ontvingen wij onderstaand overzicht van nieuwtjes uit het college van B&W van Wijdemeren.

Nieuws uit vergadering College van burgemeester en wethouders van 12 februari 2002

Constructief overleg met HISWA en RECRON over onderzoek recreatieparken

Afgelopen vrijdag hebben wethouder Neef en wethouder Siemons een overleg gehad met vertegenwoordigers van HISWA en RECRON over het onderzoek naar recreatieparken. Dit overleg is constructief verlopen. Het college verwacht binnenkort met alle partijen tot overeenstemming te kunnen komen over de opzet van het onderzoek dat in opdracht van de gemeente wordt uitgevoerd door Mandaat BV. 

Bespreken vraag of probleem met burgemeester of wethouder op afspraak 

Het college heeft bepaald dat inwoners van de gemeente Wijdemeren, die een specifiek probleem of een vraag willen voorleggen aan een lid van het college, hiervoor een gesprek kunnen aanvragen. 
Inwoners die een afspraak willen maken kunnen contact opnemen met mevrouw F. Janssen van het Bestuurssecretariaat, telefoon, 035-6559517. 

'Interne werving' personeel: de stand van zaken

In het college is de stand van zaken m.b.t. de interne werving van nieuw personeel besproken. 
In de regionale vacaturekrant van 14 januari jl. zijn 39 vacatures gepubliceerd. Deze interne regionale werving heeft in totaal 28 sollicitanten opgeleverd. Daarnaast heeft de gemeente nog 41 open sollicitaties ontvangen. De gemeente is inmiddels gestart met de eerste selectiegesprekken. Eind februari zal duidelijk zijn voor welke vacatures de gemeente extern wil gaan werven. 

Bezoeken aan huwelijksjubilarissen, 100 jarigen en 100-plussers

Echtparen in de gemeente Wijdemeren die dit jaar hun 60- of 65-jarig huwelijk vieren kunnen, als zij daar prijs op stellen, een bezoek verwachten van de burgemeester of een loco-burgemeester. Verder heeft het college afgesproken alle inwoners die 100 jaar worden of deze leeftijd al hebben gepasseerd, jaarlijks te zullen bezoeken. 

Bij de afweging waar de grens gelegd moet worden, was het college was verrast over het feit dat er in de nieuwe gemeente Wijdemeren meer dan 150 echtparen binnenkort 50- of 55 jaar getrouwd zijn. Voor de burgemeester of de loco burgemeester is het echter ondoenlijk hieraan telkens een bezoek te brengen. Daarom is de grens gelegd bij, en dat is natuurlijk heel bijzonder, de 60 jarige huwelijksjubilea. De organisatie van de bezoeken aan de jubilarissen en de jarigen is in handen van het bestuurssecretariaat.

College mandateert verschillende zaken aan afdelingshoofden 

Het college heeft onlangs een voorlopig besluit genomen om verschillende zaken, via de gemeentesecretaris, te mandateren aan afdelingshoofden. Nu ook de Ondernemingsraad positief over het voorstel heeft geadviseerd, zal het college het mandaatbesluit per direct effectueren. 

Dit heeft tot gevolg dat diverse onderwerpen die nu nog staan geagendeerd voor het college, vanaf heden tot de bevoegdheid horen van één van de afdelingshoofden. Dit zal ook zichtbaar zijn bij de ondertekening van gemeentelijke brieven. Hieronder zal voortaan regelmatig de handtekening staan van een afdelingshoofd en niet meer van de burgemeester en secretaris. 

In het mandaatbesluit zijn enkele voorwaarden opgenomen om de juiste uitvoering te waarborgen. Zo moet een besluit dat in mandaat wordt genomen passen binnen het beleid dat is vastgelegd. Routinematige besluiten en gebonden beschikkingen kunnen in het algemeen door het afdelingshoofd worden afgedaan.

email: postbus@gemeentewijdemeren.nl


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...