Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Sint Herman

's-Graveland, 6 december 2002. Herman Stuijver was gisteren Sinterklaas in 's-Graveland en Kortenhoef. Hij trad op als Sint nr. 4 voor de scoutinggroep Klaas Toxopeus. Voor € 20 per keer legde hij huisbezoeken af bij aarzelende peuters en trotse ouders en opa's en oma's.

In de Gooi beschrijft hij dat de baard begint te kriebelen na enige uren en dat de trek in een pilsje met de uren toeneemt hoe vaker of hij werd toegezongen: "Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht."

Ooit, vele jaren geleden, kwam ook bij uw redacteur de Sint op huisbezoek. Ook toen al gerekruteerd uit de Sinterklazenverzameling van Klaas Toxopeus. (Voor fl. 12,50.) De goedheiligman in kwestie had de trek in een alcoholische versnapering tijdens de eerdere bezoeken kennelijk niet kunnen weerstaan.

"Sint, ook een borreltje?" "Nou dat sla ik niet af. Het is koud op het dak." Zo moet de conversatie bij de vele bezoeken voor zijn bezoek aan ons zich ongeveer hebben afgespeeld.

Het gevolg was dat Sint buitengewoon gezellig en gemoedelijk was, maar soms de namen van de kinderen in kwestie niet geheel verstaanbaar kon oplezen uit het grote boek. Ook het uitreiken van de cadeaus geschiedde met krachtige hulp van twee Zwarte Pieten. Zonder hen was het waarschijnlijk niet gelukt.Wij waren enigszins verbijsterd, maar de kinderen merkten niets. En daar ging het om.

De jaren daarop kwam Sint immer weer broodnuchter langs en verliep het huisbezoek vlekkeloos.

Sinterklaas is ook maar een mens, nietwaar?


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander, Plassennet
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...