Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Mw. van Laere pinde!

Wijdemeren, 4 december 2002. Vanaf vanmiddag twee uur kunnen Ankeveners pinnen bij 't Wapen van Ankeveen. Een sinterklaascadeautje van de gemeente en de Rabobank.


't Wapen van Ankeveen

Vanmiddag werd de pinautomaat in 't Wapen van Ankeveen feestelijk in gebruik genomen door de 92-jarige mevrouw van Laere. Mevrouw van Laere woont al 65 jaar in Ankeveen en is een trouwe bezoekster van 't Wapen om er te kaarten.


Wico Boonstra en Mevr. van Laere
komen aan bij 't Wapen.

Wico Boonstra (Rabo) en Stefan van Houten, eigenaar van 't Wapen.

De ingebruikname werd ingeleid door Stefan van Houten, de eigenaar van 't Wapen. Hij kondigde de komst van mevrouw van Laere aan. Deze werd naar 't Wapen gebracht met een antieke auto, waaruit ook Wico Boonstra, relatiemanager van de Rabobank, stapte.

In een toespraak gaf Wico Boonstra aan welke spreiding de Rabobank in Wijdemeren heeft en welke voorzieningen van de bank er in Wijdemeren te vinden zijn. Hij vertelde dat deze mogelijkheid in goed overleg met de gemeente tot stand is gekomen naar aanleiding van de dorpsavond die op 18 september gehouden werd in 't Wapen.


Mevr. van Laere in gesprek met
wethouder Yvonne Siemons.

Burgemeester Don Bijl kijkt lachend toe
terwijl Yvonne Siemons haar toespraak houdt.

Aansluitend hield Yvonne Siemons, wethouder van Wijdemeren voor DB, een toespraak waarin zij vertelde dat het niet eenvoudig was geweest om deze voorziening terug te brengen in Ankeveen. "Waar een wil is, is een weg" : sprak zij, trots op het behaalde resultaat. Zij vindt dit een goed voorbeeld van samenwerking tussen de gemeente en het bedrijfsleven. Zowel de Rabobank als de gemeente dragen een deel van de kosten die met de pinmogelijkheid gemoeid zijn.


Het moment supreme:
Mevr. van Laere pint!

In de aanloop naar het zoeken van mogelijkheden werd ook gedacht aan de kerk, maar de royale medewerking van Stefan van Houten en het feit dat pinnen in de kroeg meer voor de hand lag dan pinnen in de kerk, gaf de doorslag om "pinnen in de kroeg" mogelijk te maken.

Bij de feestelijke ingebruikname waren ook burgemeester Don Bijl en wethouder Co de Kloet aanwezig. In 't Wapen heerste een feestelijke sfeer toen mevrouw van Laere de eerste transactie uitvoerde. Dat de melding "kaart niet geaccepteerd" eerst doorkwam mocht de pret niet drukken. Bij de tweede keer ging het goed. Op het moment dat mevrouw van Laere haar pincode intikte wendde het hele café uiteraard het hoofd af.

Er kan in 't Wapen € 100 per keer gepind worden, zeven dagen in de week vertelde Stefan van Houten. Een consumptie nemen is niet verlicht. (Maar ook niet verboden...! red.)

Er was veel belangstelling van de pers. Radio Noord-Holland, de Gooi- en Eemlander en zelfs de Wereldomroep waren aanwezig om de primeur van pinnen in de kroeg niet te missen.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Grijs, windstil, 6 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: Rik Jungmann Bron: Plassennet
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...