Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Brandweer

Wijdemeren, 27 augustus 2002. Het college van B&W van Wijdemeren gaat de brandweerzorg en rampenbestrijding versterken. Vandaag werd daarover door de gemeente onderstaand persbericht uitgegeven.

 

College vraagt raad om geld voor versterking regionale brandweerzorg en rampenbestrijding

Het college van Wijdemeren vraagt de gemeenteraad de komende jaren geld beschikbaar te stellen om de regionale brandweerzorg en rampenbestrijding te versterken. Dit is noodzakelijk om het landelijk afgesproken kwaliteitsniveau voor brandweerzorg en rampenbestrijding in deze regio te realiseren.

In 2001 heeft de regionale Brandweerorganisatie in ’t Gooi en de Vechtstreek het Regionaal Organisatieplan Brandweerzorg en Rampenbestrijding vastgesteld. Het plan beschrijft de verbeteringen die de regionale brandweer in ’t Gooi en de Vechtstreek in de 2002-2005 wil realiseren zodat het landelijk afgesproken kwaliteitsniveau behaald wordt. Speerpunten daarbij zijn: het intensiveren van opleidings- en oefenprogramma’s, het uitvoeren van voorlichtingsprogramma’s en het versterken van de inbreng van de brandweer bij het opstellen van bestemmingsplannen, de aanleg van woon- en recreatiegebieden etc.

Brandweerbeleid Wijdemeren

Naast de regionale versterking moet ook de brandweerzorg en de rampenbestrijding van de gemeenten in de regio verder ontwikkeld worden. Het ontwikkelen van het brandweerbeleidsplan van gemeente Wijdemeren is inmiddels gestart. De besluitvorming hierover zal in het voorjaar van 2003 plaatsvinden.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Zonnig, 22 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gemeente Wijdemeren
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...