Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Buurtbus vertraagd

Wijdemeren, 17 augustus 2002. Het gaat minder vlot met de buurtbus in Ankeveen en omstreken dan gehoopt en verwacht werd. De Gooi meldde vrijdag dat de geplande route teveel overlap vertoonde met bestaande lijnen van Connexxion, die daarom geen toestemming gaf. De buurtbus mag namelijk niet concurreren met de gewone lijnbus. Het gesteggel over de route veroorzaakt dat de bus niet op 1 september, maar pas op 1 november zal gaan rijden.

De Stichting Buurtbus Wijdemeren, onder voorzitterschap van Francis de Kwant, heeft nu een alternatieve route opgesteld en die ter goedkeuring voorgelegd aan de provincie en aan Connexxion. In de nieuwe route worden Oud-Loosdrecht en de kern van Nederhorst den Berg niet meer aangedaan. De bus komt nu tot het bedrijventerrein Nieuw Walden aan de Middenweg, maar houdt daar op.

In de de nieuwe opzet zal de bus dan ook alleen 's-Graveland, Ankeveen, Nieuw Loosdrecht (Lindelaan) en de Horstermeer aan doen.

De Stichting heeft nu 75 vrijwilligers om mee te doen en te rijden. Het kan zijn dat er daar een aantal van afvalt omdat ze te oud (70 plus) zijn. Binnenkort krijgen alle chauffeurs een cursus, waaraan ook burgemeester Don Bijl en de wethouders Siemons, de Kloet, Neef en Nagel zullen meedoen. 

Als alles goed gaat zal de bus op werkdagen van 7.00 tot 21.00 uur ieder uur rijden. Op zondag rijdt hij niet en op zaterdag beperkt.


Reacties

Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...