Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Collegebesluiten 3/4

Wijdemeren, 5 april 2002. Het college van B&W heeft woensdag vergaderd. Hieronder staan de besluiten die genomen zijn en de voorstellen die naar de raad zullen gaan.

3 miljoen beschikbaar stellen voor bouw St. Antoniusschool

Het college van B&W van Wijdemeren gaat de raad voorstellen ruim 3 miljoen euro beschikbaar te stellen om de bouw van de St. Antoniusschool, een peuterspeelzaal en twee schoolwoningen aan de Zuidsingel in Kortenhoef mogelijk te maken. Al sinds 1992 is er sprake geweest van nieuwbouw van de school. Het college vindt het noodzakelijk de bouw nu ook werkelijk mogelijk te maken. Momenteel loopt nog de Art. 19 procedure WRO. Verwachting is dat, als ook het planologische deel is afgerond, in het najaar met de bouw van de school kan worden gestart. 

Uniek aan het bouwplan is de samenwerking om te komen tot een gecombineerde bouw van een school, peuterspeelzaal en appartementen. Boven de school zullen 22 appartementen worden gebouwd. De opbrengst van de verkoop van 20 van deze appartementen gebruikt de gemeente om de bouw van de school te kunnen financieren. Door de uitbreiding van de wijk Zuidsingel (VII) zal de school waarschijnlijk groeien van de huidige 10 klassen naar 12 klassen. Daarom zullen twee appartementen in eerst instantie worden ingericht als klaslokaal. Verwachting is dat deze op termijn weer kunnen worden omgebouwd tot woningen, waarna ze door de gemeente zullen worden verkocht. 

De school zal worden gebouwd door het schoolbestuur De Stichting voor Katholiek Onderwijs Kortenhoef. De stichting krijgt hiervoor een genormeerde vergoeding van maximaal 2.355.000 euro. De rest van het geld investeert de gemeente in de schoolwoningen en de bouw van peuterspeelzaal Het Overstapje.

Vaststelling algemene subsidieverordening 2003

Het college zal de raad voor stellen in de raadsvergadering in april de Algemene subsidieverordening 2003 vast te stellen. In deze verordening liggen alle criteria vastgelegd op basis waarvan verenigingen en instellingen subsidie kunnen ontvangen van de gemeente. Het betreft hier een harmonisatie van de verordeningen van de voormalige gemeenten.

College wil sportkampioenschappen Wijdemeren stimuleren

Het college van B&W wil alle sportverenigingen in de kernen van de gemeente Wijdemeren stimuleren om voor jong en oud kampioenschappen te organiseren. De gemeente is bereid hiervoor, per tak van sport, een wisselbeker beschikbaar te stellen en voor jeugdteams vaantjes. Het college hoopt hiermee niet alleen de sport te stimuleren, maar ook de eenwording van de gemeente te bevorderen. 

Inmiddels heeft de gemeente al gesproken met enkele voetbal-, volleybal- en tennisclubs. Deze 
waren positief over het initiatief van de gemeente. Andere takken van sport zullen nog door de gemeente benaderd gaan worden. Overigens is het wel noodzakelijk dat, per tak van sport, de meerderheid van de verenigingen aan de kampioenschappen deelnemen. 

Clubs die zelf het initiatief willen nemen kunnen contact op nemen met de heer F. Lieste, van de afdeling Maatschappelijke en Sociale Zaken, telefoon (035) 5889726


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Zonnig, maar wat frisser, 15 graden
Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...