Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Kandidaat Burgemeesters

Wijdemeren, 4 april 2002. De gemeenteraad van Wijdemeren heeft gisterenavond besloten de heer Don Bijl (VVD) aan te bevelen aan de minister van Binnenlandse Zaken, als burgemeester van de gemeente Wijdemeren. De raad heeft Betty van Viegen (PvdA) op de tweede plaats gezet. De gemeenteraad kwam gisteravond in een besloten vergadering tot dit besluit. De heer Bijl is momenteel waarnemend burgemeester van de gemeente Schermer. Mevrouw van Viegen was tot voor kort wethouder Welzijn en Grote Stedenbeleid in Haarlem.


Betty van Viegen,
nr. 2 op de voordracht

Tijdens de vergadering deed de Vertrouwenscommissie verslag van haar bevindingen en bracht haar advies uit. De gemeenteraad heeft het advies van de Vertrouwenscommissie overgenomen. 

Op 2 januari 2002 stelde de gemeenteraad van Wijdemeren de profielschets voor een nieuwe burgemeester vast. Tegelijkertijd wees de gemeenteraad de fractievoorzitters aan als leden van de Vertrouwenscommissie. Voorzitter van deze commissie was René Voigt van Dorpsbelangen. De gemeentesecretaris was secretaris van de commissie. 

Op 9 januari 2002 werd de vacature ‘burgemeester Wijdemeren’ gepubliceerd in de Staatscourant. Eind februari 2002 deelde de Commissaris van de Koningin mee dat in totaal 17 belangstellenden reageerden op de oproep, waarvan hij 7 kandidaten benoembaar achtte. Met deze kandidaten heeft de Vertrouwenscommissie gesprekken gevoerd. Uiteindelijk resulteerde dit in een concept-aanbeveling van de Vertrouwenscommissie. 

De Commissaris van de Koningin is inmiddels geïnformeerd over het advies dat de Vertrouwenscommissie aan de gemeenteraad heeft uitgebracht. 

De Vertrouwenscommissie kijkt inmiddels terug op een zeer goed verloop van de procedure die tot deze aanbeveling heeft geleid. De verwachting is dat de minister van Binnenlandse Zaken medio mei tot de benoeming van de burgemeester van Wijdemeren over zal gaan.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Mooi, zonnig, 19 graden
Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...