... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Centrum Ldr.: voor en tegen

Loosdrecht, 29 september 2001. Evert van Tijn schrijft in de Gooi- en Eemlander van vandaag over de zeer verdeelde reacties die de plannen van het college van B&W in Loosdrecht over de plannen voor het nieuwe dorpscentrum oproepen.

Het huidige college wil dat de plannen nog goedgekeurd worden door de zittende raad van Loosdrecht en zet de spat erin om zover te komen voor 1 januari. Co de Kloet van Dorpsbelangen 's-Graveland is het daar niet mee eens. Hij vindt dat je zo'n belangrijke beslissing niet neemt vlak voor verkiezingen en een herindeling. Je zadelt de nieuwe gemeente Wijdemeren op met iets. Jan Goudberg, burgemeester van Nederhorst den Berg is het niet met hem eens. De kwestie loopt al zo lang dat er nu maar een besluit genomen moet worden vindt hij. Als hij burgemeester van Loosdrecht was geweest had hij het ook gedaan.

Yvonne Siemons, lijsttrekker van Dorpsbelangen Loosdrecht, ziet het plan wel zitten. Zij vindt het een goed plan. Overigens stelt Adriaan Branderhorst, hoofd van de sector grondgebied van Loosdrecht dat Yvonne het over een ander plan heeft. Dit nieuwe plan zou zij nog nooit gezien hebben. In een brief heeft D66 al in augustus aangegeven voor een snelle positieve besluitvorming over het centrum te zijn.

Het is niet voor het eerst dat een centrumplan in Wijdemeren er op het allerlaatste moment door gedrukt wordt. Op 30 maart 1994 bracht het college van 's-Graveland onder leiding van wethouder Gerard Torsing (CDA) de plannen voor winkelcentrum de Meenthof op tafel van de raad voor besluitvorming. De verkiezingen waren al geweest op 4 maart, de installatie van de nieuwe raad zou plaatsvinden op 12 april. Omdat het college er geen vertrouwen in had dat de nieuwe raad de plannen zou steunen werd ook toen na de verkiezingen nog snel het voorstel door de inmiddels "demissionaire" raad goedgekeurd.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...