... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


GL: Reactie Centrum L.drecht

Loosdrecht, 13 september 2001. GroenLinks heeft een "fietsschouw" in Loosdrecht gehouden. het doel was om ter plaatse de plannen rond het Centrumplan van Loosdrecht te bekijken.

De Wijdemeerse afdeling van GroenLinks heeft in een brief aan D66 gereageerd op de oproep van deze partij om te garanderen dat de plannen voor het Centrumplan door gaan, ook als besluitvorming na 1 januari moet plaatsvinden.

GroenLinks nuanceert de noodzaak van de ontwikkeling van de plannen. De partij is in principe wel voor het Centrumplan, maar zij schrijft: "Als er een goed plan kan worden ontwikkeld op de huidige gemeentegrond, is dat wat ons betreft uitvoerbaar. Als er een béter plan kan worden ontwikkeld door er ook de (naastliggende) gronden van particulieren bij te betrekken,
verdient dat zelfs misschien de voorkeur. Maar als dat laatste betekent dat er miljoenen guldens extra moeten worden uitgegeven voor een paar geringe verbeteringen, dan zal GroenLinks daar zeer terughoudend over zijn" :aldus de brief van GroenLinks.

De Loosdrechtse GroenLinkser Ger van Dongen wijst er op dat het Centrumplan "mede vanwege de voorgeschiedenis voor Loosdrecht een probleem is geworden. Misschien is het wel goed dat de nieuwe gemeenteraad van Wijdemeren zich er eens over buigt. Het Centrumplan heeft de afgelopen jaren in de Loosdrechtse samenleving helaas gezorgd voor te veel onenigheid, tegenstellingen, ruzies en haat-en-nijd." : zo stelt hij. 


Het Wijdemeerse weer: Winderig, af en toe een bui, 15 graden.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...