... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


GL saneert berm

Wijdemeren, 30 oktober 2001. Gisteren kwam Paul Rosenmöller op bezoek in Wijdemeren om de campagne van GL te ondersteunen. De G&E bericht daar uitvoerig over in een groot, enigszins lachwekkend, artikel. De kop luidt:

Verkiezingstoneelstuk in de berm

Met name de gifbelten in 's-Graveland waren een aandachtspunt voor het bezoek van Rosenmöller. Zo sprak hij, bijgestaan door de Wijdemeerse lijsttrekker Nelleke Schenkkan, onder andere met burgemeester Wim Kozijn over het gebrek aan geld om de belten te saneren.

Om dat saneren op de gevoelige plaat vast te leggen voor de krant had campagneleider Iede de Vries bedacht dat Rosenmöller de eerste spade in de grond zou zetten aan De Kwakel in Kortenhoef op een plaats waar een belt ligt. Men had echter verzuimd om de eigenaar van de grond om toestemming te vragen. En daar ging het mis. Hilbrand Korver, nr. 3 op de GL lijst, was ervan overtuigd dat dat stuk grond eigendom van Natuurmonumenten was. Dat bleek niet zo te zijn. De eigenaar verwijderde het gezelschap van zijn terrein en mieterde hen de verkiezingsborden over de afrastering na, schrijft Ed Brouwer in de G&E.


Nelleke Schenkkan, lijsttrekker GL
Foto: Plassennet
Toch moest er voor de foto gegraven worden. Dan maar in de berm. En zo kon het gebeuren dat er bij het artikel een enorme foto staat van een enigszins als een boer met kiespijn lachende Paul Rosenmöller met een grondboor in de hand. Aan zijn voeten Nelleke Schenkkan en Hilbrand Korver om de opgedolven bermgrond en wat gevonden rommel in plastic boterhamzakjes te doen als aandenken aan deze actie.

Terug in Den Haag zal Paul Rosenmöller zich sterk maken om kleine gemeenten meer geld te geven voor saneringen van belten. De plannen om op de belt Groenewoud een Heerlijkheid te bouwen stellen hem voor een dillemma. Bouwen in het groene hart, daar is hij niet voor. Eigenlijk ook niet als daarmee geld verdiend wordt om een belt te saneren. Hij is er nog niet uit.

Afsluitend houdt hij spreekuur in de Dobber, waar niemand bij hem op bezoek komt. Slechts enkele foldertjes konden Paul en de kinderen Schenkkan aan de mensen op straat kwijt.

Eigenlijk dus hetzelfde beeld als de campagneactiviteit van het CDA afgelopen zaterdag. Er is weinig belangstelling voor het kiezen van het nieuwe gemeentebestuur in de nieuwe gemeente Wijdemeren.


Het Wijdemeerse weer: Mooi najaarsweer, zonnig, 16 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...