... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Bosdijk wil bouwen

Nederhorst den Berg, 3 oktober 2001. In café de Herberg in Nederhorst den Berg hield de PvdA gisteren een politiek café. Kees Bosdijk pleitte daar voor mogelijkheden om ondankt de beperkingen toch in Nederhorst woningbouw te plegen. Hieronder een bericht van de PvdA over deze avond.

Betoog van Kees Bosdijk over woningbouw in Nederhorst den Berg tijdens het Politiek Café op dinsdag 2 oktober in de Herberg.
 
Wat wil de PvdA-Wijdemeren?

Wij willen met u praten over onze plannen voor de woningbouw in Wijdemeren, in het bijzonder in Nederhorst den Berg.

  1. Wij wonen hier in het Groene hart, wat betekent dat wij nog maar weinig mogelijkheden hebben om te bouwen. Omdat dat ten koste gaat van de natuur. De PvdA-Wijdemeren wil die beperkingen maximaal benutten. Omdat wij willen dat niet alleen u en ik hier plezierig kunnen wonen en leven, maar dat ook zoveel mogelijk onze ouders en onze kinderen hier moeten kunnen wonen. 
    Is dat dan geen utopie? Nee, maar het betekent wel alle mogelijkheden uitbuiten en dan passen en meten. Door de PvdA-fractie, straks in de gemeenteraad van Wijdemeren, in nauwe samenwerking met u, degenen waar wij het voor doen. Wij beloven geen gouden bergen, maar wel onze inspanning.
  2. De PvdA-Wijdemeren wil dat inwoners na hun vertrek naar een andere gemeente het recht houden om zich in te schrijven op een woning hier. In 's-Graveland is hun dat recht ontnomen: eens weg/altijd weg. Wij vinden dat geen goed beleid.
  3. De PvdA-Wijdemeren roept inwoners op om ons aan te geven op welke plekken er gebouwd zou moeten/kunnen worden (bijv. op ons e-mailadres keesbosdijk@pvdawijdemeren.nl) en roept de gemeente Wijdemeren op om vervolgens aan te geven wat van deze voorstellen mogelijk is en waarom iets niet mogelijk is. 
    D.w.z. maximale inspraak en openheid naar de burger toe. Maar tegelijkertijd ook: geen garantie dat elke wens kan worden ingewilligd; wij moeten álle belangen afwegen. Dat is moeilijk, maar daar gaan wij voor!
  4. Wat wil de PvdA-Wijdemeren speciaal voor Nederhorst den Berg?
    -  Sporthal weg, die is ouderwets, onpraktisch en niet multifunctioneel en een jaarlijks terugkerende zware financiële last. Vervangen door een mooi, kleiner, efficiënt exemplaar op de sportterreinen. 
    Daarvoor in de plaats betaalbare woningen voor jonge starters en senioren, op die schitterende plaats aan de plas. 
    - Bebouwing van een aantal sportvelden met woningen en een kleine sporthal, als dat mag ("binnen de contouren")
    - Bebouwing ponyclubterrein: sociale woningbouw. Hiervoor gaan bij ons niet spontaan alle handen op elkaar; ik zie het als optie als andere niet te realiseren zijn. 
    - Bebouwing Meerlaan (Venenburg): sociale woningbouw (betaalbare huur- en koopwoningen (ca. 24) en duurdere koopwoningen. Totaal 34 woningen.
    - Verdere renovatie van Overmeer-Zuid. 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...