... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


GroenLinks kandidaat in opspraak (2)

Wijdemeren, 11 oktober 2001. Eerder schreven we dat Hilbrand Korver, derde op de kandidatenlijst van GroenLinks, volgens de gemeente (NdB) in strijd met de milieu-wetgeving en het bestemmingsplan handelt. Volgens burgemeester Goudberg is er zelfs een officiële klacht verzonden. Korver ontkent en zegt zelf weer een klacht naar de gemeente gestuurd te hebben. Van GroenLinks ontvingen wij onderstaande persverklaring inzake deze kwestie. 

Persverklaring GroenLinks Wijdemeren 

GroenLinks-lijsttrekker Nelleke Schenkkan: ... "Inderdaad hebben wij nogal kritiek op de gedoogcultuur van sommige gemeenten waardoor in het buitengebied van Wijdemeren dingen zijn gebeurd die iedereen achteraf betreurt. Juist wij dringen aan op handhaving en het niet gedogen van illegale activiteiten. Wij zouden willen dat de gemeente elke keer de politie afstuurt op verdachte omstandigheden. Maar het is absoluut onterecht om kandidaat-raadslid Hilbrand Korver met zo'n politiemacht te intimideren.

Jarenlang zijn er al inspecties uitgevoerd, en al die keren was er niks aan de hand. Als er één milieubewuste boer in het gebied is, dan is het Hilbrand wel. Kennelijk moet van onze kritiek op het toezicht van sommige gemeenten gezegd worden: ":wie de schoen past, trekke hem aan", aldus Schenkkan. Zij reageerde daarmee desgevraagd op de manier waarop de politie Gooi en Vechtstreek gistermiddag dreigde met geweld een schuur op het erf van de boerderij van Korver open te breken. Hij had net daarvoor bezoek gehad van een milieu-inspecteur, had hem het bedrijf rondgeleid, waarbij opnieuw alles
in orde werd bevonden. Alleen van een (verhuurde) schuur op zijn erf heeft Korver geen sleutel, en stelde de inspecteur (net als de voorgaande jaren) voor de gebruiker op te bellen, en hem te vragen met de sleutel te komen. De ambtenaar zou dat met zijn chef bespreken, maar een paar uur later stormde
een politiemacht het boerenerf op. Zij dreigden met een grote knipsschaar de sloten open te breken, toen op dat moment de huurder verscheen die van verre de politieauto's voor de boerderij aan de dijk van de Vecht had zien staan. 

"Zoals alle voorgaande keren stond nog steeds de historische auto in de schuur waar die meneer aan sleutelt. Die stond er vorig jaar en drie jaar geleden ook al. Natuurlijk is er een grens tussen hobbyïsme en een beroepsmatig garagebedrijf. 

Als de mileu-afdeling zich door onze kritiek aangesproken voelt, moeten ze dat niet afreageren op één van onze kandidaten", aldus Schenkkan. Ze wijst ook op de verdachte timing van de actie. "Nu wordt een GroenLinks-kandidaat - vlak voor de verkiezingen- door de gemeente verdacht gemaakt.De uiteindelijke uitslag (dat er niks aan de hand is) krijgen we natuurlijk pas over een paar maanden, ná de verkiezingen te horen".


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...