Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Uitslag in de pers

Wijdemeren, 8 november 2001. De uitslag in Wijdemeren haalde het NOS journaal, het nieuws van TVNH en de NRC. Overal wordt de winst van het CDA als opmerkelijk beschreven.

Enkele beelden uit het nieuwsitem van TV Noord-Holland:

Ook de Gooi- en Eemlander laat zich uiteraard vanavond niet onbetuigd. Op de voorpagina een foto van Yvonne Siemons die verbaasd over het zetelaantal van haar partij DB Loosdrecht de handen voor het gezicht slaat. De kop boven het artikel luidt:

CDA oppermachtig in Wijdemeren

Ook de voorpagina van het regiokatern wordt door de uitslag van de verkiezingen gedomineerd. In het Spiegelhuys werd gisteren al door de lijsttrekkers gesproken over eventueel mogelijke coalities. Zo wees Els van Hall (VVD) erop dat een coalitie CDA - VVD op 10 van de 19 zetels kan rekenen. Het artikel van Nico Postma in het regiokatern van de Gooi- en Eemlander spint de discussie nog verder uit onder de kop:

Machtsstrijd breekt los in Dorpsbelangen
Yvonne Siemons wil met Co de Kloet wethouder worden; De Kloet wil dat niet

In het artikel stelt Yvonne Siemons dat haar partij ruim twee keer groter is dan DBG van Co de Kloet. Op grond daarvan wil zij een wethouderspost. Omdat ze geen ervaring heeft wil ze die post ook wel als duobaan delen met Co de Kloet. Die wil dat echter niet.

Co de Kloet wil wethouder worden en vraagt van Yvonne Siemons om fractievoorzitter te worden. Vandaag zulle zij elkaar nog eens over het onder werp spreken.

Er is dit keer een extra aantrekkelijkheid aan het leveren van een wethouder. Niet alleen dat je partij dan bestuurt, maar als eerdaags de wethouder van buiten de gemeenteraad komt, dan schuift een lid van de fractie dat nu buiten de boot is gevallen weer aan bij zijn fractie. Eigenlijk krijgt je fractie er een zetel bij. (In het geval van DBG is Henk de Kloet er nu uit gevallen omdat de partij maar twee zetels heeft. Wordt Co de Kloet op termijn wethouder van buiten de raad, dan blijft Co zitten en komt Henk de Kloet er weer bij.)


Het Wijdemeerse weer: Donker, regen en hagel, harde wind, 10 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...