... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Raad groot, zaal klein

Wijdemeren, 25 november 2001. De nieuwe gemeenteraad is negentien man groot. Voeg daar de burgemeester en de gemeentesecretaris bij en je moet plaats hebben voor 21 personen.

Die plaats is er niet in Nederhorst den Berg en ook niet in 's-Graveland. Alleen in Loosdrecht kan met een beetje opschikken die plaats wel gerealiseerd worden. Of de publieke tribune de toeloop aan zal kunnen zal nog moeten blijken.

De Gooi meldde gisteren dat de stuurgroep dan ook heeft besloten dat de raadsvergaderingen in Loosdrecht zullen plaatsvinden. Het is nog niet zeker of ook de commissievergaderingen in Loosdrecht gehouden zullen worden, of dat er een roulatiesysteem over de bestaande gemeentehuizen komt.

Het is vrijwel zeker dat de afdeling Financiën in Nederhorst komt. Het College met de directe ondersteunende dienst zal in 's-Graveland gaan zitten.

Waar het nieuwe gemeentehuis komt is nog onzeker. Drie locaties circuleren. De Kerklaan in Kortenhoef, de plaats van het huidige gemeentehuis in 's-Graveland en het kantoor van de verhuisde soepfabrikant Knorr in Loosdrecht.


Het Wijdemeerse weer: Grijs, druilerig, 13 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...