---

Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Hans Zoet wil haven bij kasteel

Nederhorst den Berg, 15 november 2001. Nico Postma beschrijft vanavond in de G&E de visie van de Berger Hans Zoet op het opnieuw graven van de Reevaart. Hij ziet er niets in om weer een vaart door het dorp te laten lopen. "Een lintdorp is nergens mooi, ook niet waar nog steeds water is." :zegt hij. (Dat kunnen Ankeveen, Kortenhoef, 's-Graveland en Loosdrecht in hun zak steken... red.)

Water in het dorp vindt hij ook niet praktisch en bruggen acht hij hindernissen. Hij heeft een alternatief plan bedacht waarin Kasteel De Nederhorst een centrale rol speelt. In zijn ogen moet Wijdemeren het kasteel aankopen en het gaan gebruiken als trouwzaal, gemeentelijk loket of voor tentoonstellingen.

De bomen rond het kasteel wil hij kappen, zodat het weer goed zichtbaar wordt. Rond het kasteel wil hij een kleine haven bouwen voor kleine bootjes. Met lage bruggen wil hij plastic jachten en "andere strijkijzers" buiten het dorp houden. Als toegang tot de haven wil hij een vaart graven naar de Vecht over het oude Breevaarttracé. Tijdens de verkiezingsavond heeft hij van diverse politici al enthousiaste reacties gekregen stelt hij. Ook denkt hij dat zijn plan historisch verantwoord is omdat er mogelijk vroeger ook water om het kasteel was, al weet hij dat niet zeker.


Het Wijdemeerse weer: Vanochtend dikke mist, min 2 graden, in de loop van de dag werd het zonnig, maar het bleef schraal.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...