... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Co komt niet uit Loosdrecht

Wijdemeren, 10 november 2001. In het regiokatern van de Gooi gisteren een groot artikel van Nico Postma over de coalitievorming in Wijdemeren onder de prikkelende kop:

Co is goed, maar hij komt niet uit Loosdrecht
Kiezers prikkelen wethoudersambitie van Yvonne Siemons

In het artikel wordt de euforie van DBL beschreven, terwijl DBG nog aan het bijkomen is van de klap die de kiezer woensdag uitdeelde. Yvonne Siemons wil dat de verkiezingsuitslag terugkomt in het te vormen college. Zij zou het niet goed vinden als er twee 's-Gravelandse wethouders (Wim Neef en Co de Kloet) achter de tafel gaan zitten. Daarom wil zij zelf de wethouderspost op zich nemen naast Wim Neef, met wie zij veel belt. Haar achterban, onder wie Ab Krook, denkt er net zo over. "Co is afgerekend op zijn verleden en dat heb ik natuurlijk niet.


Yvonne Siemons (DBL)
(foto: Plassennet)

Co de Kloet (DBG)
(foto: Plassennet)

In het artikel mijmert Yvonne Siemons over andere oplossingen voor dit netelige probleem. Een duobaan met Co, of eerst Co een jaar en dan zij. Eerder zegt zij in het artikel dat Co al een jaar of zeventig is. Dit speelt mogelijk ook een rol in de besluitvorming tussen de Dorpsbelangens.

Toch blijft als probleem bestaan dat de partij die een wethouder levert binnen afzienbare tijd een extra raadslid mag begroeten op het moment dat de wethouders conform de nieuwe wet formeel geen raadsleden meer zijn. Die vraag zal gesteld worden aan de eerstvolgende op de kandidatenlijst van de wethouder. De lijstverbinding speelt daarbij geen rol. Ook zal een andere partij, in dit geval de andere Dorpsbelangen, volgens de wet geen kandidaat van haar lijst kunnen leveren.

In een klein katern wordt nog in de Gooi gemeld dat Adriaan Doets wel 271 voorkeursstemmen haalde en daarmee de raad in zou kunnen, maar dat hij daar vanaf ziet.

Dat betekent dat de invulling weer wordt zoals de kandidatenlijst dat aangeeft. André Spils komt de raad in als nummer drie.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...