... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Opening Kunst aan de Dijk

Kortenhoef, 28 mei 2001. Vanavond opende de Stichting Kunst aan de Dijk de deuren van haar zomertentoonstelling 2001. Ditmaal is de tentoonstelling gewijd aan de schilder Kees Maks.


Kees Mutsaers

Drs. M. Heiden

Kees Mutsaers, de voorzitter van de Stichting, heette iedereen welkom en bedankte de leengevers, de vrijwilligers, de sponsors en de donateurs, waaronder de Gemeente, SFB Vermogensbeheer, Reitsma Wertheim & Partners en de heer en mevrouw W. Koning.


Margriet van den Heuvel

Aansluitend bracht Margriet van den Heuvel gitaarmuziek ten gehore.

De officiële opening werd verricht door mevrouw drs. M. Heiden, het hoofd moderne afdeling van Veilinghuis Sotheby's Amsterdam.

Zij vertelde dat er iets merkwaardigs met Kees Maks aan de hand is. De kunsthistorici en critici hebben hem nooit erg gewaardeerd, omdat er weinig theorieën achter zijn schilderwerk te beschrijven zijn en hij bovendien een vrij normaal leven leidde. Toch wordt hij in brede kring gewaardeerd om zijn heldere kleuren en de toegankelijkheid van zijn werk. Maar zijn ster is rijzende en, zo wist zij haar gehoor toe te vertrouwen, de prijzen voor zijn werk ook.

Binnenkort is een tentoonstelling van Kees Maks te zien in de Kunsthal in Rotterdam. De komende twee weken in Kortenhoef in het Oude Kerkje aan de Dijk.

Overigens hebben de autoriteiten geen toestemming gegeven voor de boottochten die altijd tijdens de tentoonstelling georganiseerd worden, maar laat dat geen reden zijn om niet te gaan kijken.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...