Vorig bericht

Home

Volgend bericht


DB: als een speer

Wijdemeren, 2 juni 2001. In het regiokatern van de G&E stond vandaag op de voorpagina een artikel over Dorpsbelangen (dat door de G&E Dorpsbelang wordt genoemd). De kop luidde:

Dorpsbelang gaat als een speer

In het artikel zegt Tineke Franssen, de voorzitter van Dorpsbelangen Loosdrecht dat haar partij in twee weken tijd meer dan 120 leden heeft geworven. "Meer dan de VVD er heeft." :aldus Franssen.

Ze krijgt de overtuiging dat DB het goed gaat doen op 7 november als de verkiezingen voor Wijdemeren worden gehouden. "Mensen willen serieus genomen worden, niet behandeld worden vanuit de ivoren toren. Ze willen als gelijkwaardige gesprekspartner gezien worden, door de politici, maar ook door de ambtenaren op het gemeentehuis." Ze geeft geen voorbeelden van gevallen waar die onheuse behandeling heeft plaatsgevonden.

DB Loosdrecht heeft nog geen kandidatenlijst samengesteld, want die hoeft pas op 25 september ingediend te worden. Ook de lijsttrekker is nog niet bekend.

Co de Kloet, lijsttrekker van DB 's-Graveland is opgetogen. ".. in de gesloten politieke cultuur van Loosdrecht. Het is alsof de prins daar Sneeuwwitje heeft wakker gekust."

De drie Dorpsbelangens zullen wel een lijstverbinding aangaan, maar als drie losse partijen het strijdperk betreden. Door de lijstverbinding gaan alle reststemmen naar de combinatie. Na de verkiezingen zullen de fracties samengevoegd worden tot één fractie. Co de Kloet zal fractievoorzitter worden naar alle waarschijnlijkheid. "Alleen als heel Loosdrecht op DB Loosdrecht gaat stemmen leveren zij de fractievoorzitter." :zegt de Kloet.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...