... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Spectaculair Vaarplan

Wijdemeren, 1 juni 2001. In de Gooi- en Eemlander van vanavond staat de halve voorpagina van het regiokatern vol met een artikel van Yvonne Siemons over de plannen om een vaarroute te maken van Loosdrecht naar Muiden.

Aanleiding tot de plannen is het feit dat de 's-Gravelandsevaart inmiddels geheel tot 80 centimeter diepte is uitgebaggerd. Daardoor is het idee bij de Stichting Recreatie Toervaart ontstaan om ook andere voormalige trekvaarten in de Gooi- en Vechtstreek weer bevaarbaar te maken.

Sinds een jaar of twee is het rondje Loosdrecht met de zelfbedieningssluis in de 's-Gravelandsevaart naar Loosdrecht al gerealiseerd. Daar zou nu de 's-Gravelandsevaart tussen het Hilversums Kanaal en de Loodijk aan toegevoegd kunnen worden. In Muiden en Naarden kunnen de bestaande vaarten op het Gooimeer aangesloten worden.

Er zitten wel een aantal flinke haken en ogen aan het plan, want een aantal bruggen, waaronder een spoorbrug, is te laag. Ook zou de diepte over het hele traject 1,10 meter moeten zijn.

Het Gewest Gooi- en vechtstreek is inmiddels al bezig om medestanders voor de plannen te vinden bij de betreffende Gemeenten en bij watersportorganisaties. De voorzitter van de Stichting Recreatie Toervaart denkt dat het plan in vijf jaar gerealiseerd kan worden. Hij verwacht gelden uit rijkscultuurfondsen om de plannen te realiseren.

De Wethouders Co de Kloet en Wim Neef van 's-Graveland zijn enthousiast over het plan. Zij staan er volledig achter.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...