Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Ankeveen: 10 kontjes hoog

Ankeveen, 4 juli 2001. Op de voorpagina van de Gooi- en Eemlander staat een foto van de bermen in Ankeveen. Het gras in die bermen is circa anderhalve meter hoog.

Jaap Beemsterboer, ex-Wethouder voor het CDA, ergert zich daar mateloos aan evenals een aantal andere Ankeveners. Hij vindt het geen gezicht, maar bovendien vindt hij het gevaarlijk. De automobilisten kunnen niets meer zien vindt hij.

Er zijn Ankeveners die het probleem zelf te lijf zijn gegaan en gemaaid hebben, maar dat vindt Beemsterboer maar niets. De burger betaalt niet voor niets belasting zo zegt hij. Hij heeft al geklaagd bij DWR en bij het Hoogheemraadschap, maar die verwijzen hem naar de Gemeente 's-Graveland.

Gevraagd naar de oorzaak van het hoge gras in Ankeveen zegt Martin Luif van de Gemeente 's-Graveland, nadat hij het zelf eerst op de fiets bekeken had, dat ze dit jaar drie weken later met maaien zijn. In het verleden vonden natuurorganisaties dat de Gemeente te vroeg maaide. Nu maait ze het later en gaat de burger klagen. Zelf vindt Martin het wel een mooi gezicht dat hoge gras. Maar, ze zijn Ankeveen niet vergeten. De Gemeente maait nu bij de Kwakel in Kortenhoef en zakt zo langzaam helemaal af naar het verre Ankeveen.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...