Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Reevaart: heruitgraven?

Nederhorst den Berg, 28 juli 2001. Nico Postma van de Gooi- en Eemlander heeft zich op de kwestie van het opnieuw uitgraven van de Reevaart in Nederhorst den Berg gestort. Op de voorpagina van het regiokatern meldt hij onder een grote kop dat de politiek in Nederhorst verdeeld is over het heropenen van de vaart. In de zaterdagbijlage staat een paginagroot achtergrondverhaal van zijn hand met nostalgische foto's.

De politiek in Nederhorst is hopeloos verdeeld over de kwestie. In alle fracties zitten voor- en tegenstanders. Zo is GroenLinks (dat nu nog niet in de raad zit, maar na de herindeling waarschijnlijk wel) voor een haalbaarheidsonderzoek. Bestuurslid Hilbrand Korver is echter tegen het onderzoek. Hij verwacht er niet veel van en hij is bang dat er een rondweg moet komen als de vaart weer open is.

Bij het CDA dezelfde situatie. Het CDA is voorstander van het onderzoek, maar Bert Nagel, de CDA wethouder, ziet er niets in.

De VVD meldt helemaal niets in haar verkiezingsprogramma over de Reevaart. Wim Lorjé, kandidaat-raadslid, zegt dat de Reevaart helemaal geen verkiezingsitem zal worden. Hij vraagt zich af of er wel voldoende draagvlak zal zijn.
Wim Lorjé

Dorpsbelangen NdB (ook nog niet in de raad) is tot op het bot verdeeld. Voorzitter Frits Snel was pas nog voor het plan, maar hij is inmiddels door het bestuur teruggefloten aldus kandidaat-raadslid Jan van Huisstede. Van Huisstede is fel tegen het plan gekant. "We kunnen het geld beter anders besteden."


Ties Hagen
Constance Clever, raadslid voor de PvdA houdt slagen om de arm. Er zijn voor- en tegenstanders. Aan de discussie zijn we nog niet toegekomen. Ties Hagen, lijsttrekker van de PvdA Wijdemeren wil eerst een enquête onder de bevolking voordat er een onderzoek gestart wordt. Hij is zelf erg sceptisch over de plannen.

Het Wijdemeerse weer: Vannacht flink onweer en zware buien. De ochtendzon komt aarzelend door de sluierbewolking heen. 25 graden, zacht briesje. 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...