Vorig bericht

Home

Volgend bericht


 

In Memoriam Geurt Pos

Kortenhoef, 20 juli 2001. Afgelopen woensdag kwam het droevige bericht dat Geurt Pos op 66-jarige leeftijd overleden is. Het ging de laatste tijd snel slechter met hem, maar toch kwam het bericht als een schok.

Geurt Pos was de grote man achter de gloriedagen van de Ronde van Kortenhoef. Die ronde was overigens bedacht en georganiseerd door zijn vader Roelof. Geurt Pos had veel contacten de wereld van de wilerennerij omdat hij zelf een goede wielrenner was geweest. Zo werd hij als amateurrenner genomineerd voor de Olympische Spelen in Melbourne.

Hij slaagde erin om de Ronde van Kortenhoef tot grote bekendheid en populariteit te brengen. Dankzij zijn contacten kwamen alle grote namen naar Kortenhoef. Zoetemelk, Raas, Knetemann, Kuiper, Roche, Delgado, van Looy en vele anderen lokten in de jaren zeventig en daarna grote aantallen bezoekers.

Hij was ook actief in de organisatie van schaatswedstrijden, zoals de marathon op natuurijs in Ankeveen.

Geurt trad niet op de voorgrond, maar verzette in stilte bergen werk. En hij wist precies hoe hij de dingen geregeld wilde hebben, hetgeen de ronde alleen maar ten goede kwam. Als het over hem zelf ging, dan mompelde hij wat en deed dan het zwijgen ertoe, maar als het over zijn passies ging, dan praatte hij honderduit.

Geurt Pos was een bekende en gewaardeerde dorpsgenoot. Als er een probleem was waar Geurt mee kon helpen, dan stond hij altijd direct klaar om de handen uit de mouwen te steken.

Wij wensen zijn familie veel sterkte toe bij dit verlies.

Maandag om 11.30 wordt Geurt begraven op de begraafplaats bij het oude kerkje in Kortenhoef.

 


Vorig bericht

Home

Volgend bericht