--- ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


FNV & 's-Graveland: vrede

's-Graveland, 13 juli 2001. Eind 2000 heeft de FNV haar jaarlijkse onderzoek gedaan naar het minimabeleid in tal van gemeenten. Daarbij kwam 's-Graveland er niet zo best van af. Wij schreven dat begin april. In de gemeenteraad van 26 april nam Burgemeester Kozijn krachtig afstand van het FNV rapport. Hij zei dat sommige zaken die hier wel geregeld zijn niet meetelden in het FNV rapport, terwijl het FNV rapport over andere onderwerpen juist weer wel rapporteerde die hier niet relevant zijn.

De kwestie was voor Kozijn reden om aan de bel te trekken bij de FNV om de zaak eens goed uit te praten. Dat is op 19 juni gebeurd met de regiobestuurder van de FNV, mevrouw Samlal.

In een gezamenlijke verklaring zeggen de gemeente en de FNV nu dat ze allebei een beetje gelijk hebben. De vragen die de FNV onderzocht, doen geen recht aan het minimabeleid van de gemeente 's-Graveland. Juist daar waar 's-Graveland een ruimhartig beleid voert, doet de FNV geen onderzoek.

Die punten waar 's-Graveland echt minder goed scoorde zullen door de gemeente aangepakt worden.

De FNV op haar beurt zal overwegen de tekortkomingen in de enquete te verbeteren.

Zowel de Gemeente als de FNV hebben het gesprek als nuttig en constructief ervaren, waarmee de strijdbijl begraven lijkt te zijn.


Het Wijdemeerse weer: af en toe zon, af en toe een bui, 20 graden, matige westen wind.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...