Vorig bericht

Volgend bericht


Fusie Oudergaard/Brugchelen

10 januari 2001. De Gooi- en Eemlander meldt vanavond dat de Stichting Ouderenvoorzieningen 's-Graveland (SOG) besloten heeft om de beide bejaardenhuizen te laten fuseren. Het bestuur van de Stichting wil één van de verzorgingshuizen afstoten omdat de zorg op twee lokaties te duur wordt. In Oudergaard wonen zestig bewoners in Brugchelen veertig. In de komende maanden worden de plannen geconcretiseerd in overleg met de cliëntenraad, de medezeggenschapsraad en de financiers.

Volgens wethouder de Kloet voldoet Oudergaard niet meer aan de eisen van deze tijd. Hij denkt dat er nieuwbouw gepleegd zal worden op de plaats van Oudergaard.

Op de zelfde pagina staat een kleiner artikel waarin beschreven wordt hoe mooi deze plannen uitkomen voor de nieuwe gemeente. Huize Brugchelen ligt direct naast het gemeentehuis van 's-Graveland. De stuurgroep die de herindeling begeleidt heeft voorgesteld om het gemeentehuis van de nieuwe gemeente in 's-Graveland te laten komen. Daarvoor is ruimte in de naaste omgeving. En die komt er als Brugchelen gesloopt wordt. Dat komt mooi uit....


Vorig bericht

Home

Volgend bericht