... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Radio Wijdemeren

23 januari 2001. Op de voorpagina van het regiokatern van de Gooi- en Eemlander schrijft Nico Postma vandaag een groot artikel over de lokale radio in Wijdemeren. In de drie gemeenten is maar één lokale radio omroep actief en dat is de AROS in 's-Graveland.

In Loosdrecht bestaat Radio Loosdrecht van de RVL, de Radio Vereniging Loosdrecht. Deze omroep heeft weliswaar een kabelfrequentie en een zendmachtiging, maar die wordt niet gebruikt, want de omroep komt niet van de grond. In Nederhorst den Berg bestaat geen lokale radio omroep, maar daar wordt de AROS al sedert een jaar via de kable uitgezonden. De AROS en de RVL hebben inmiddels een stuurgroep opgericht om te komen tot een fusie en Radio Wijdemeren van de grond te krijgen. Op dit moment is er nog geen kabelverbinding tussen Loosdrecht en de AROS. Er moet een verbinding gelegd worden van de Knorr fabriek naar de Kortenhoefsedijk door Casema. Zolang de herindeling niet afgerond is en er niet één gemeente is kan de gemeente dat niet van Casema eisen.

In januari 2002 wil de nieuwe omroep de lucht in, zodra de herindeling een feit is.

Radio Wijdemeren heeft een flink aantal vrijwiliggers nodig uit het hele gebied. Als u belangstelling heeft, dan kunt u emailen naar aros-radio@gmx.net.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...