...

---

Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Bert Leloux

Kortenhoef, 6 februari 2001. In de Gooi- en Eemlander van vanavond staat in de rubriek "De Schijnwerper op" een artikel over de Kortenhoefse sportleraar Bert Leloux (48). Zes, zeven jaar geleden maakte hij kennis met de Kortenhoefse volleybalclub ODIS. Toen kregen ze nauwelijks een bal over het net, nu speelt de vereniging aan de kop in de eerste klasse.

Voordat hij bij Odis kwam was hij al trainer van een aantal andere volleybalclubs geweest. Op dat moment had hij eigenlijk geen zin meer in volleybal. Hij wilde andere dingen doen, zoals schaatsen. Toch kwam hij via, via bij Odis. Hij hamerde op de techniek. Dat stimuleerde de spelers die er ook aardigheid in kregen en beter gingen spelen.

Later kwam ex-eredivisie speler Marcel Dankelschijn in Kortenhoef wonen. Oook hij storte zich in het avontuur om het niveau van Odis te verbeteren. Verder voegden Hans en Arno Koster zich bij de club.

Vorig jaar werd Odis kampioen in de tweede klasse. Dit jaar gaat men voor de hoofdprijs.

Dat alles heeft zijn uitstraling op de rest van de club die ook beter gaat draaien en publiek trekken.

Leloux woont op een steenworp afstand van sporthal de Fuik. Dat is ideaal. Hij kan om drie voor acht zijn pantoffels uit trekken en om acht uur op het veld staan.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...