--- ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


GL in 't zonnetje

Wijdemeren, 27 februari 2001. In de Gooi- en Eemlander van vandaag besteedt Nico Postma veel aandacht aan Groen Links in oprichting. Een groot artikel onder de kop:

GL in Wijdemeren hoopt op twee zetels

De partij hoopt alle potentiële Groen Links kiezers te verzamelen die nooit op groen Links konden stemmen omdat de partij in Loosdrecht en Nederhorst den Berg niet bestond. Daarnaast zit GL natuurlijk landelijk sterk in de lift, dus die aanwas zal er in november ook bij komen.

Als we de landelijke peiling van dit moment nemen (10,5 %) ( http://www.politiekebarometer.nl/), dan zouden twee zetels met de hakken over de sloot net wel, of net niet gehaald moeten kunnen worden.

Donderdag zal de afdeling in "De Drie Dorpen" in Ankeveen opgericht worden in aanwezigheid van Paul Rosenmöller. Op 20 maart organiseert de afdeling een discussieavond over dorpsraden in het Speigelhuys in Nederhorst den Berg.

Harm Piek, voormalig steunfractielid van de PvdA in 's-Graveland en werkzaam bij Natuurmonumenten, vertelt dat natuurbehoud één van de speerpunten van de partij is. Hij is tegen het ontwikkelen van nog meer grote recreatiegebieden. Ook verzet hij zich tegen, wat hij noemt, "verschimmeling" van de dorpen. Hij bedoelt hiermee de witte villa's die overal aan de randen verschijnen en die bewoond worden door mensen die volgens hem ook elders terecht kunnen. En dat, aldus Piek, terwijl er dringend behoefte is aan sociale woningbouw. Hij is tegen het opofferen van bedrijventerreinen aan woningbouw, want daarmee wordt werkgelegenheid verloren.

De leefbaarheid in de zeven kernen staat hoog in het vaandel van GL. Piek is voor herinvoering van bezoeken van het college aan de verschillende kernen om het oor te luisteren te leggen.

Dorpsbelangen richt zich ook op Loosdrecht en Nederhorst, waar die partij nog niet gevestigd is. Daarmee vissen beide partijen in dezelfde vijver. Harm Piek en Hillebrand Korver achten de kans op succes voor DB gering. Niemand heeft er geprotesteerd tegen de herindeling en DB zit niet in de provinciale en landelijke politiek, zo redeneren zij.

Groen Links zegt zich niet in de dorpspolitiek te willen mengen. Die wordt volgens hen te veel beheerst door persoonlijke opvattingen, vriendjespolitiek, vetes en dorpsroddels. Groen Links wil daar boven staan, aldus Piek.

Er wordt nog gesproken over een eventuele lijstverbinding met de PvdA in Wijdemeren.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...