Vorig bericht

Home

Volgend bericht


College: Blije Gezichten

Wijdemeren, 3 december 2001. Vanavond presenteerde Wim Neef (CDA) in Dorpshuis de Dobber in Kortenhoef de eerste ploeg wethouders van Wijdemeren. De interim burgemeester, de heer Otto van Diepen, was ook aanwezig, waarmee het college van B&W voltallig was.


V.l.n.r. Bert Nagel (CDA), Otto van Diepen (interim burgemeester), Co de Kloet (DB),
Yvonne Siemons (DB), Wim Neef (CDA), Ties Hagen (PvdA)

De portefeuilleverdeling was gisteren al op de lokale omroep vrijwel geheel bekendgemaakt, maar vanavond werden de details door de beoogde wethouders zelf aan de burgers gepresenteerd.

Yvonne Siemons (DB) opende de rij. Zij wees erop dat haar partij meer dan 50% van de stemmen in Loosdrecht had behaald en bedankte de kiezers die op haar partij gestemd hebben. Haar portefeuilles worden:

Zij heeft twintig jaar in het bestuur van de VVV Loosdrecht gezeten. Zij wees op de cultuur in Wijdemeren, zoals het porselein uit Loosdrecht, de jazz in Loosdrecht en het Aquacert in 's-Graveland. In het kader van economische zaken wil zij komen tot één loket voor de ondernemers.

Co de Kloet (DB) was bang dat Loosdrecht een te grote mond zou krijgen vanwege de verkiezingswinst, maar gaf aan dat hij daar weerstand aan zal bieden. Hij ziet uit naar het moment dat het gemeentebestuur duaal zal gaan. "Dan ben ik van de fractie en van dat gezeur af." :zei hij. "En als de wethouders dan eruit gegooid worden, dan staan we op straat, nietwaar?" Zijn portefeuilles worden:

Hij verheugt zich vooral op de portefeuille Financiën, omdat er niets zonder hem besloten kan worden wat geld kost. In feite bepaalt hij dus alles.


Ties Hagen

Ties Hagen (PvdA) wees erop dat zijn partij verloren heeft, evenals Dorpsbelangen 's-Graveland. Hij zal de volgende portefeuilles beheren:

Hij zal in het college streven naar openheid naar de burger en klantvriendelijkheid. De gemeentelijke informatie zal zowel op papier als op internet regelmatig beschikbaar komen. Met de hele raad wil hij van tijd tot tijd een informeel overleg. Ten aanzien van Volkshuisvesting wil hij eind 2002 komen tot een volkshuisvestingsplan. In het collegeprogramma heeft hij ervoor gezorgd dat mensen die vroeger in Wijdemeren gewoond hebben kunnen inschrijven op woningen die hier gebouwd worden. Nu kan dat niet als je naar Hilversum of Almere vertrokken bent. Hij zegt goed toegerust te zijn voor de portefeuille Personeel en Organisatie gezien zijn achtergrond van 30 jaar als vakbondsbestuurder.


Bert Nagel

Bert Nagel (CDA) komt uit Wijdemeren-Noord (Nederhorst den Berg) zoals hij het stelde. Hij is daar in 1944 geboren. Hij heeft economie gestudeerd, maar is altijd blijven boeren op de boerderij die hij altijd heeft aangehouden. Zijn portefeuilles worden:

Wim Neef (CDA) is de enige full-time wethouder. De overigen zijn 50% van hun tijd beschikbaar. Hij krijgt de portefeuilles:

Hij zei trots te zijn op het college dat hij geformeerd heeft. Met name het feit dat onderwijs bij het CDA terecht is gekomen acht hij van groot belang. Het CDA is een echte middenpartij voor het middenveld zo zei hij. Overal in en bij betrokken. Het CDA ziet niets in de maakbare samenleving sprak hij zijdelings tot Ties Hagen. Veeleer ziet hij in alle dingen de hand van de Vader. Hij vroeg om de zegen over het werk dat het college gaat doen.


drs. O. van Diepen

Otto van Diepen, de interim burgemeester van Wijdemeren, was blij met de goede sfeer die het college uitstraalt en vindt het een eer om voor de functie gevraagd te zijn. "Maar" :sprak hij, "U moet nog drie weken wachten."


Het Wijdemeerse weer: Grijs, vochtig, 12 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...